Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

«Πειρατές» έσπαγαν αποκωδικοποιητές συνδρομητικών καναλιών– Έκαναν διαφήμιση & στα social media (βίντεο)

Ο τζίρος τους έφτανε τα 600.000 ευρώ.

Στην εξάρθρωση ενός κυκλώματος παράνομου διαμερισμού συνδρομητικών καναλιών έφτασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη σύλληψη τριών ατόμων, δύο στην Αθήνα και ένα στα Χανιά, οι οποίοι διαφήμιζαν από τα προφίλ τους στα social media ότι πουλούν «σπασμένους» αποκωδικοποιητές σε όλη την Ελλάδα. Από εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να αγοράσουν παράνομη πρόσβαση στις δύο ελληνικές ψηφιακές τηλεοπτικές πλατφόρμες της Nova και του Cosmote TV.

Συγκεκριμένα, οι δράστες αγόραζαν μία συνδρομή από τις πλατφόρμες και στη συνέχεια μέσω ειδικού λογισμικού κατάφερναν να σπάσουν τη μία συνδρομή σε πολλές με τους ίδιους να αποκομίζουν τεράστια ποσά που έφταναν τον ετήσιο τζίρο ακόμη και των 600.000 ευρώ σε αφορολόγητο... μαύρο χρήμα!

Στη συνέχεια, οι επιτήδειοι πουλούσαν έναντι χαμηλής τιμής τη «σπασμένη» πρόσβαση ώστε να προσεγγίζουν πολλούς πελάτες, αφού είχαν φτάσει να... διαφημίζουν τη «δουλειά» τους ακόμη και στα social media, αλλά και από στόμα σε στόμα Ωστόσο, οι Αρχές έπειτα από πολύμηνες έρευνες έφτασαν στα ίχνη των δραστών και πλέον αντιμετωπίζουν βαριές ποινές για οικονομικά εγκλήματα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ