Ο Valentino παρουσίασε τη νέα κολεξιόν του στην εμβληματική Piazza di Spagna της Ρώμης - εκεί που ξεκίνησαν όλα (φωτό & βίντεο)

Γυναίκες, άντρες και plus size μοντέλα στο catwalk 

Ο Valentino παρουσίασε τη νέα haute couture συλλογή του, για το Φθινόπωρο 2022, στη Ρώμη και όχι στο Παρίσι, όπου έγινε η Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής.

Αποτίοντας φόρο τιμής στις ρίζες του διάσημου Ιταλού μόδιστρου, ο οίκος μόδας πραγαμτοποίησε την επίδειξή του, στις 8 Ιουλίου, στην Piazza di Spagna.

EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η Ρώμη είναι το μέρος, στο οποίο ξεκινούν τα πάντα, η ζωή, οι άνθρωποι, οι ιστορίες και οι ταυτότητές μας είναι εδώ. Ανήκουμε σε αυτό το μέρος όσο αυτό το μέρος ανήκει στον κόσμο και στον Valentino» είχε δηλώσει πριν από το show ο Pier Paolo Piccioli, διευθυντής δημιουργικού του οίκου. 

Ο Valentino Garavani ίδρυσε τον ομώνυμο οίκο μόδας το 1959, μαζί με τον σύντροφό του Giancarlo Giammetti. Το πρώτο εργαστήριο βρισκόταν στη Via Gregoriana, ένα στενό λιθόστρωτο δρόμο που κατεβαίνει από την εκκλησία της Trinità dei Monti, η οποία βρίσκεται στην κορυφή των Ισπανικών Σκαλιών.

Ο Piccioli ήθελε αυτή η επίδειξη μόδας να ξεκινήσει ακριβώς από εκεί που βρισκόταν η αρχική sartoria di Alta Moda, με τα μοντέλα να κατεβαίνουν με θάρρος τις 136 ολισθηρές σκάλες από τραβερτίνη για να φτάσουν στο Palazzo Mignanelli. Το περιέγραψε ως «το κλείσιμο ενός κύκλου», αναφέρει η Vogue.

Το χρώμα ήταν παντού στη συλλογή, ενώ είδαμε άντρες, γυναίκες και plus size μοντέλα να περπατούν στο catwalk. Διαφάνειες, όγκοι, φλούο αποχρώσεις, μπλε ηλεκτρίκ, ροζ, φούξια και αστραφτερά σύνολα, ήταν μόνο μερικά από τα όσα είδαμε.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDEHSOW

Φωτογραφίες σε κείμενο και slider: valentino.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ