Η 39χρονη Βραζιλιάνα καλλονή Thalita βρήκε τραγικό θάνατο στην Ουκρανία - Πολεμούσε ως ελεύθερη σκοπευτής (φωτό & βίντεο)

Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ρωσικού βομβαρδισμού

Η 39χρονη Βραζιλιάνα καλλονή Thalita do Valle, σκοτώθηκε σε μάχη στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια ρωσικού βομβαρδισμού, επιβεβαίωσαν οι συγγενείς της.

Το μοντέλο, πολεμούσε ως ελεύθερη σκοπευτής και πήρε μέρος εθελοντικά στον πόλεμο, στις τάξεις της Διεθνούς Λεγεώνας.

Η Do Valle πέθανε μαζί με τον Βραζιλιάνο Douglas Burigo στην ουκρανική πόλη Kharkov, στις 30 Ιουνίου, αφού το καταφύγιο στο οποίο βρισκόταν, έπιασε φωτιά, μετά τον βομβαρδισμό, ανέφρερε ο αδελφός της, Theo Rodrigo Vieira, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Ήταν ηρωίδα και το κάλεσμά της ήταν να σώσει ζωές, συμμετέχοντας σε ανθρωπιστικές αποστολές» είπε χαρακτηριστικά στο  UOL.

Μοντέλο και ηθοποιός, η Do Valle, σύμφωνα με το marca.com, ήταν μέλος της ομάδας άμεσης επέμβασης και στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε μια αποστολή κατά του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν, την  οποία και είχε προβάλλει μέσα από το κανάλι της στο YouTube.

Εκεί έλαβε εκπαίδευση για να γίνει ελεύθερη σκοπευτής και να ενταχθεί στους «peshmerga», όπως είναι γνωστές οι κουρδικές ένοπλες δυνάμεις που πολέμησαν κατά του Ισλαμικού Κράτους.

@thazinhaaaaaaaaaa Me disseram: vc não vai a Ucrânia ajudar os indefesos; animais, crianças? Quem falou que não? Já estou aqui a quase um mês! E vc faz por vc só ou faz algo por alguém? Feliz em ser aceita em TODOS batalhões e ser a única brasileira (novamente), assim como no Iraque, fui a única brasileira nos fronts...#slavaukraine #batalion #lugardemulheréondeelaquiser ♬ som original - @____crisleny_oliver_____@

@thazinhaaaaaaaaaa Quando vc acha que está cansada...??⚔️ #Ukraine #batalion ♬ Woman - Doja Cat

«Έλαβε εκπαίδευση και έκανε τα απαραίτητα μαθήματα για να πάει στην πρώτη γραμμή». πρόσθεσε ο αδελφός της, λέγοντας ακόμα ότι:  «Ωστόσο, όταν εντάχθηκε στον κουρδικό στρατό, ειδικεύτηκε στη σκοποβολή ακριβείας, με όπλα μεγάλης εμβέλειας».

Η καλλονή συμμετείχε επίσης σε πολλές επιχειρήσεις διάσωσης στη Βραζιλία. Αμάνασα σε αυτές ήταν στην τραγωδία που άφησε πίσω της περίπου 20 νεκρούς, μετά από έκρηξη φράγματος στο Minas Gerais το 2015, αλλά και στην πόλη Petropolis, που επλήγη από έντονες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 200 άνθρωποι..

Η Do Valle ήταν μόνο τρεις εβδομάδες στην Ουκρανία και μίλησε για τελευταία φορά με την οικογένειά της στις 27 Ιουνίου, σύμφωνα με τον αδερφό της.

«Όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο, ήθελα να μάθω τα πάντα, αλλά είπε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει πολύ επειδή οι τηλεφωνικές συνομιλίες της παρακολουθούνταν από ρωσικά drones. Θα τηλεφωνούσε απλώς για να με ενημερώσει ότι είναι καλά» είπε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ