Γιώργος Χειμωνέτος: "Παραλίγο να χάσω το σπίτι μου, είμαι ταλαιπωρημένος... Με κυνήγησε το Ισπανικό Fund"

Ακυρώθηκε η απόφαση πλειστηριασμού για το σπίτι του στην Ρόδο.

Ο Γιώργος Χειμωνέτος κατάφερε, ύστερα από υπέρτατες προσπάθειες, να κερδίσει την μάχη με το σπίτι του στην Ρόδο.

Με απόφαση που εξέδωσε χθες (07-07-2022) το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου έγινε δεκτή η ανακοπή που άσκησε ο Ροδίτης ολυμπιονίκης της ποδηλασίας και μοντέλο Γιώργος Χειμωνέτος και ακυρώθηκαν οι αποφάσεις, με τις οποίες είχε βγει σε πλειστηριασμό από ισπανικό fund το σπίτι του στη Ρόδο.

 

 

«Είμαι πολύ ταλαιπωρημένος, ηθικά και οικονομικά, και περιμένω επιτέλους να δικαιωθώ από το δικαστήριο, έστω και ύστερα από εννιά χρόνια». Με τα παραπάνω λόγια ο Γιώργος Χειμωνέτος είχε περιγράψει τα συναισθήματά του, για τον Γολγοθά που ανεβαίνει από το 2013, όταν έχασε το σπίτι του στη Ρόδο, σε πλειστηριασμό.

 

 

«Είχα πάρει ένα δάνειο από μια ισπανική τράπεζα, η οποία εξειδικευόταν στη χρηματοδότηση κατοικιών. Ομως, με τη γενικευμένη οικονομική κρίση που άρχισε το 2008, όπως πάρα πολύς κόσμος, έτσι κι εγώ, παρουσίασα αδυναμία ως προς την αποπληρωμή του, αφού κάποιες επιχειρηματικές δραστηριότητές μου δεν πήγαν καλά», αναφέρει ο Ελληνας πρωταθλητής ποδηλασίας και ολυμπιονίκης του 2004, Γιώργος Χειμωνέτος, πιάνοντας από την αρχή το νήμα μιας πραγματικά παράδοξης ιστορίας.

 

 

Στράφηκε κατά του χρηματοοικονομικού ιδρύματος που εδρεύει στη Μαδρίτη. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι το ακίνητο αποτελεί την κύρια και μοναδική κατοικία του ίδιου και η αξία της δεν υπερβαίνει το προβλεπόμενο όριο αφορολόγητης απόκτησης της κύριας κατοικίας προσαυξημένο κατά 50%.

Το δικαστήριο έκρινε ότι απαγορεύεται ο πλειστηριασμός ακινήτου που χρησιμεύει ως πρώτη κατοικία, ακόμη και όταν αυτός επισπεύδεται σε βάρος φυσικού προσώπου που δεν εμπίπτει στις ρυθμίσεις του Ν. 3869/2010, σύμφωνα με την dimokratiki.

 

 

Ο Γιώργος Χειμωνέτος είχε συγκεκριμένα ως κύρια κατοικία του το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε και μάλιστα φιλοξενούσε την αδελφή του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ