Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από το Στρασβούργο και την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - στιγμιότυπα, παραλειπόμενα & off record

Το Eirinika έλαβε θέση

Ολομέλεια στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και το Eirinika έλαβε θέση ….

Δείτε και το βίντεο πατώντας το βελάκι στα δεξιά

Και ποιον δεν μπορείς να συναντήσεις στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τυχαία συνάντηση με τον Έλληνα Επίτροπο στην Κομισιόν και αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά εδώ τράβηξα μία φωτό με τις νεαρές που επισκέφθηκαν το κοινοβούλιο από την Κύπρο.

Ποιος είναι; Θα σας αποκαλύψουμε σε επόμενη φωτό....

Έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τον πρωθυπουργό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ενώ τα ρεπορτάζ και τα παπαγαλάκια λένε πως κανένας από τους παλιούς πλην του επικεφαλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο οι ανανεωμένες πληροφορίες μας μέσα από το Στρασβούργο το διαψεύδουν ~ «αφήστε τους να λένε» ,είπε σε ευρωβουλευτή του - δεν έχω αποφασίσει ακόμη τίποτε…..

Όταν ο Δημήτρης Τσιόδρας επικεφαλής στο Μαξίμου για τις επαφές με τον τύπο ενημέρωνε τον πρωθυπουργό μαζί με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου Αριστοτελία Πελώνη ενόψει της off the record συνάντησης με τους δημοσιογράφους που συμμετείχαμε στην αποστολή - αυτή ήταν και η μοναδική φωτογραφία που πήρα γιατί μετά όλα ήταν σχεδόν…off the  record.

Εδώ εύχεται ευτυχισμένα γενέθλια, σε μια χαλαρή στιγμή με την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, στο Παρίσι, Μαρία Διαμαντοπούλου.

Είχαν προσκληθεί περίπου 25 εκπρόσωποι του απόδημου ελληνισμού ενόψει εκλογών;

Η Μαρία Διαμαντοπούλου με τη Μαρία Σπυράκη.

Όλα ξεκινούν εδώ για να επισκεφθεί ένας δημοσιογράφος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο από το περίφημο γλυπτό που εφτιάξαν δύο Πολωνοί και αποτελεί το σήμα κατατεθέν του κτιρίου Weiss.

Ζεστή ζεστή η ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπου...

Με την υπεύθυνη τύπου του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Άννα Ευσταθίου - ο επικεφαλής Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης έμεινε στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού.

Τρεις δημοσιογράφοι και μία ευρωβουλευτής η Ελίζα Βόζεμπέργκ με τον Γιώργο Ευγενίδη από το Star τον πολιτικό συντάκτη του Αlpha Βαγγέλη Γιακουμή και τον διπλωματικό συντάκτη από το Βήμα Γιώργο Μίχα.

Ποιό κόκκινο χαλί στις Κάννες; το κόκκινο χαλί στο Στρασβούργο το έχετε δει;

Έτοιμοι όλοι ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε σημείο του λαβύρινθου των κτιρίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να δώσουν συνέντευξη. 


Κάποια σημεία είναι πολύ όμορφα όταν έχουν θέα στο ποτάμι του Στρασβούργου.

Και ο Βαγγέλης Γιακουμής θυμάται τα νιάτα του νιάτα του όταν κάλυπτε το ρεπορτάζ για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Παρών και ένας από τους αρχιτέκτονες της νεότερης Ευρώπης ο sir Winston Churchill.
 
Η αρπαγή της Ευρώπης: Το περίφημο γλυπτό που φιλοτέχνησαν δύο Κρητικοί - φιγουράρει έξω από το κτίριο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου - μία προσφορά της περιφέρειας  της Κρήτης και του Δήμου του Αγίου Νικολάου.

Θυμήθηκα ότι είχα την τιμή να παρουσιάσω την εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του υπέροχου γλυπτού της αρπαγής της Ευρώπης πριν από 14 χρόνια.
 
 
 

Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη χαμογελάμε και συμφωνούμε ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν θα γίνουν οι εκλογές - το μόνο που ξέρουμε είναι ότι το απόγευμα με δική του πρωτοβουλία θα εγκαινιαστεί επίσημα η αίθουσα Ανδρέας Παπανδρέου μέσα στο κεντρικό κτίριο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ