Συγκίνηση από την επιτυχία 17χρονου κωφού & με εκ γενετής τετραπληγία - Τελείωσε το λύκειο με άριστα (φωτό)

«Τα κατάφερες Νικόλα, κόντρα σε όλους όσοι δεν πίστεψαν σε εσένα...»

Ο 17χρονος Νικόλας Μαρκαντώνης, κατάφερε να περάσει στο πανεπιστήμιο Κύπρου και απέδειξε πως μπορεί να καταφέρει τα πάντα, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει!

Συγκεκριμένα, ο νεαρός Νικόλας  ζει στην Κύπρο και πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και έχει εκ γενετής τετραπληγία και απώλεια ακοής. Τελειώνοντας φέτος το Λύκειο έπρεπε να δώσει μια τεράστια μάχη -που δεν θα έπρεπε να είχε δώσει - προκειμένου να καταφέρει να συμμετάσχει στις εξετάσεις.

Η μητέρα του Νικόλα, κ. Γιούλα Πιτσιάλη, έκανε λόγο για δυσμενή διάκριση, παλεύοντας ώστε ο γιος της να μπορέσει τελικά να συμμετάσχει στις Παγκύπριες Εξετάσεις. Ύστερα από αρκετές δυσκολίες, ο γιός της κατάφερε να φέρει εις πέρας τον δύσκολο αυτόν αγώνα και να στεφθεί "νικητής".

Ο Νικόλας μπόρεσε να παρακαθήσει στις Παγκύπριες Εξετάσεις και χθες πήρε το απολυτήριό του, με γενικό βαθμό 18,43.

Η μητέρα του νεαρού προέβη σε μια συγκινητική ανάρτηση, ανεβάζοντας φωτογραφίες από την τελετή.

«Νικόλας Μαρκαντώνης, τμήμα Γ6, Λυκείου Παλλουριώτισσας, κρίνεται άξιος απόλυσης με γενικό βαθμό 18,43 “πολύ καλά”! Ναι, τα κατάφερες, Νικόλα, κόντρα σε όλους όσοι δεν πίστεψαν σε σένα. Νίκησες τους Κύκλωπες, πέρασες από τις συμπληγάδες, από όλα τα εμπόδια που έστηναν μπροστά σου στα πρώτα χρόνια της σχολικής σου ζωής.

Βρήκες το λιμάνι σου, στο σχολείο σου, βρήκες μια δεύτερη οικογένεια τους καθηγητές και τους συμμαθητές σου, και μοιράστηκες εμπειρίες και όμορφες στιγμές. Είμαστε περήφανοι για σένα, όλοι μας! Αυτό το ταξίδι το ολοκλήρωσες με επιτυχία. Εύχομαι να ξεκινήσεις ένα άλλο εξίσου όμορφο. Άλλωστε το ταξίδι της ενήλικης ζωής σου τώρα αρχίζει, με θεμέλια όλα όσα διδάχτηκες, όλα όσα έμαθες και ένοιωσες. Δεν έχεις όρια, Νικόλα μου, το απέδειξες, μπορείς να ονειρεύεσαι και άλλα ταξίδια, και εμείς θα είμαστε δίπλα σου να ρίχνουμε μαζί τους τοίχους.

Ευχαριστούμε την οικογένειά μας στο Λύκειο Παλλουριώτισας για το όμορφο ταξίδι. Constantinos Malekkides ‘ολοζώντανη σκιά του Νικόλα μας’ τα καραφέρατε! Άξιοι! Εύχομαι το πανεπιστήμιο Κύπρου να σας ανοίξει τις πόρτες για ακόμη ένα υπέροχο ταξίδι!».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ