Αυτή είναι η οικιακή βοηθός που νάρκωνε ηλικιωμένους για να τους κλέψει - Πως δρούσε!

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία της 48χρονης «οικιακής βοηθού» που λήστευε με χρήση υπνωτικών ουσιών ηλικιωμένους, στην Αττική.

Δοόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες αλλοδαπής, κατηγορούμενης για διάπραξη ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων με χρήση υπνωτικών ουσιών και η οποίοι συνελήφθη την 26-6-2022, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 9 περιπτώσεις ληστειών και 4 κλοπών (σχετικό το από 27-6-2022 Δελτίο Τύπου) .

Πρόκειται για την:

(επ) KADAGISHVILI (ον) ELZA του ROMANI ή ROMANOZI και της NATELA γεννηθείσα την 4-9-1974 στη Γεωργία

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτής και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476541 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Να σημειώσουμε πως η οικιακή βοηθός συνελήφθη την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα η 47χρονη δρούσε με συγκεκριμένη μεθοδολογία ( modus operandi ). Αρχικά εντόπιζε μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών ηλικιωμένους, οι οποίοι ζητούσαν αποκλειστική οικιακή βοηθό και επικοινωνούσε μαζί τους για να κανονίσει συνάντηση.

Κατά τις επικοινωνίες συστηνόταν με ψευδή στοιχεία στα υποψήφια θύματα, ενώ στο πλαίσιο των συναντήσεων επεδίωκε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Στη συνέχεια και αφού αναλάμβανε τα καθήκοντα της οικιακής βοηθού, προέβαινε συνήθως από την πρώτη κιόλας ημέρα, στην ρίψη υπνωτικών ουσιών σε φαγητά και ροφήματα των ηλικιωμένων και ακολούθως αφαιρούσε από την κατοχή τους και τις οικίες χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • διάφορα κοσμήματα και ρολόγια,

  • σακουλάκι με άγνωστη χημική ουσία,

  • πλήθος χαπιών,

  • 105 ευρώ και τραπεζική κάρτα,

  • μαχαίρι,

  • 2 κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim , καθώς και

  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ