Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Πέτρος Φιλιππίδης: Πώς βρήκε τα 20.000 ευρώ της εγγύησης - Τι απαντά ο Σπύρος Μπιμπίλας για την «βοήθεια» (βίντεο)

 Η πλευρά του Φιλιππίδη συγκέντρωσε και κατέβαλε το ποσό που είχε οριστεί για την έξοδό του από τη φυλακή.

Οι δικαστές αποδέχθηκαν την Περασμένη Παρασκευή την πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας που ζήτησε να βγει από την φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος σημειώνεται ότι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από μικρό εγκεφαλικό που υπέστη.

Υπενθυμίζεται ότι αποφάσισαν να αντικαταστήσουν την προσωρινή του κράτηση με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που κατοικεί δύο φορές τον μήνα.

Ακόμα ο ηθοποιός και θιασάρχης θα πρέπει να καταβάλλει εγγύηση 20.000 ευρώ. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, μέσω ενός εκ των συνηγόρων του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η πλευρά του Φιλιππίδη συγκέντρωσε και κατέβαλε το ποσό που είχε οριστεί για την έξοδό του από τη φυλακή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πώς βρήκε όμως τα χρήματα; Ο κ Δημητρακόπουλος μίλησε στην εκπομπή Πρωινό με τον ίδιο να αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, παραγγέλθηκε από τον Εισαγγελέα η αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη. Καταβλήθηκε η εγγυοδοσία των 20.000 ευρώ και θα τηρηθούν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Θέλω να γίνει κατανοητό, ότι δεν αφέθηκε ελεύθερος ο Πέτρος Φιλιππίδης για λόγους υγείας, όπως κάποιοι εσφαλμένα, μέχρι σήμερα διακινούν.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν είναι ύποπτος φυγής και επειδή δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει άλλα αδικήματα. Οι λόγοι υγείας που υπάρχουν καθόλου καθόλου δεν ελήφθησαν υπόψιν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο».

Όσο για το πώς συμπληρώθηκε το ποσό είπε: «Τα 20.000 ευρώ της εγγύησης συγκεντρώθηκαν από τους συγγενείς του ηθοποιού». Παράλληλα ευχαρίστησε και τον Πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα ο οποίος τον «”βοήθησε” με τον τρόπο του».

Και πρόσθεσε: «Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια που επικοινώνησε με την Ελπίδα Νίνου και της είπε για ένα ποσό της τάξεως των 2.000 ευρώ, το οποίο προέρχεται από πνευματικά δικαιώματα. Και αυτό το ποσό, πράγματι εισπράχθηκε και συνέβαλε κι αυτό στο να συγκεντρωθούν οι 20.000 ευρώ που είναι το ποσό της εγγυοδοσίας».

Στην εκπομπή του ANT1 μίλησε και ο Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι λάθος η έκφραση. Δεν βοήθησα για να βρεθούν χρήματα. Τα χρήματα αυτά υπήρχαν και ο δικαιούχος θα έπρεπε να τα πάρει».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ