Mε αέρα νικητή και ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Στρασβούργο - Το πρώτο «άτυπο» ντιμπέιτ Ανδρουλάκη & Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει το πρώτο άτυπο ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όχι στην αυριανή, προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή,  στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές στην ειδική συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου όπου κύριος ομιλητής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημειώνουν ότι η σημερινή εμφάνιση του κ. Ανδρουλάκη συνάδει με τις δεσμεύσεις του επί μήνες για αντιπολίτευση αξιών και θέσεων με υλοποιήσιμες προτάσεις και όχι ανέξοδες κορώνες και εντάσεις.

Κατά τους ίδιους η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη θα είναι μια εθνική προγραμματική ομιλία, που δεν θα θυμίζει την τοξική αντιπαράθεση, όπως λένε, που συχνά καταγράφεται μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, σκοπεύει να αξιοποιήσει το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να αναδείξει το διαφορετικό προοδευτικό πρόσημο και τις διαφορετικές προτεραιότητες που στο επίκεντρό τους έχουν την μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, σε αντίστιξη με τις κυβερνητικές επιλογές.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα κάνει αναλυτική αναφορά στις προτάσεις του για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, στην ανάγκη για προγράμματα κοινωνικής πολιτικής στέγασης, στο φορολογικό μείγμα που θα ανακουφίζει ρεαλιστικά τους μικρομεσαίους και τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα.

Στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής ο κ. Ανδρουλάκης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στα ελληνοτουρκικά επιμένοντας σε μια ευρωπαϊκή πολιτική αποτροπής με το εμπάργκο όπλων σε πρώτη προτεραιότητα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ