Power Pass: Εώς αύριο οι αιτήσεις των δικαιούχων - Τα σενάρια παράτασης και η ημερομηνία πληρωμών

Προσοχή στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων!

Προθεσμία εώς την Τρίτη 5 Ιουλίου έχουν οι δικαιούχοι του επιδόματος Power Pass, οι οποίοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα, προκειμένου να λάβουν το επίδομα ρεύματος.

Η παράταση που δώθηκε προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες κατά την υποβολή των αιτήσεων, λήγει αύριο, με τα ενδεχόμενα για μια περεταίρω παράταση να έχουν ήδη τεθεί επί τάπητος.

Η ενίσχυση αναμένεται να καταβληθεί εντός του Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση, αλλά και φοιτητές που νοίκιασαν το σπίτι τους μέσα στο 2022, θα πρέπει πρώτα να έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι υποβάλουν για πρώτη φορά φέτος την φορολογική τους δήλωση, θα πρέπει αναγκαστικά να την υποβάλλουν στην πλατφόρμα, ολοκληρώνοντας την υποβολή αυτής έως τις 5 Ιουλίου και πριν καταθέσουν αίτηση για το Power Pass.

Ποια είναι η διαδικασία;

Αναλυτικά:

1. Εισέρχεστε στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr. με τους κωδικούς σας στο Taxisnet και επιβεβαιώνετε ότι τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά.

2. Επιλέγετε αν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για εσάς ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς σας.

3. Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής). Τα στοιχεία αυτά μπορείτε:

- είτε να τα επιβεβαιώσετε,

- είτε να τα τροποποιήσετε μέσω της πλατφόρμας «Δήλωση Κύριας Κατοικίας για Power Pass» η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ. (περισσότερες λεπτομέρειες στη σχετική ερώτηση).

4. Στην ίδια σελίδα εμφανίζονται και τα πεδία ώστε να συμπληρώσετε το e-mail σας, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο τραπεζικός σας λογαριασμός.

5. Πατώντας «Υποβολή», ολοκληρώνετε τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ