Γαλλία: Φάλαινα 10 μέτρων… έσκασε μύτη στον Σηκουάνα & έκοβε βόλτες - δείτε το βίντεο με τον ασυνήθιστο επισκέπτη

Τον περασμένο μήνα, μια ρσενική όρκα, μήκους 4 μέτρων εντοπίστηκε στον Σηκουάνα

Μια φάλαινα μήκους 10 μέτρων, εντοπίστηκε στον Σηκουάνα, μόλις ένα μήνα αφότου μια άρρωστη όρκα πέθανε στο ποτάμι.

Η ΜΚΟ Sea Shepherd έγραψε στο Twitter: «Έχουμε λάβει πάρα πολλές αναφορές για την παρουσία ενός κήτους στις εκβολές της Χάβρης, το οποίο θα μπορούσε να είναι φάλαινα, σύμφωνα με τις εικόνες και τα βίντεο που λάβαμε».

Ωστόσο, η ΜΚΟ πρόσθεσε σύμφωνα με το connexionfrance.com, ότι «μέχρι στιγμής, το κήτος δεν έχει μπει σε γλυκό νερό και η υγεία του φαίνεται να είναι καλή. Έχουμε ενισχύσει την επιτήρηση για να διασφαλίσουμε ότι θα επιστρέψει στη θάλασσα από μόνη της».

Σε ανακοίνωσή της η νομαρχία Seine-Maritime ανέφερε:  «Ο νομός συγκέντρωσε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, καθώς και την ομάδα ένωσης για τη μελέτη των κητωδών και θαλάσσιων θηλαστικών της θάλασσας της Μάγχης (GECC), την οργάνωση Sea Shepherd France και το παρατηρητήριο Pelagis [για να παρακολουθούν για την υπόθεση]».

Η νομαρχία είπε ακόμα ότι «το ζώο κινείται αργά αλλά με δυνατές κινήσεις και φαίνεται να είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Εάν επιβεβαιωθεί [ότξ πρόκειται για φάλαινα], δεν είναι ασυνήθιστο να δούμε μεμονωμένα δείγματα σε παράκτιες περιοχές όπου το ζώο μπορεί να τρέφεται, μεταξύ άλλων σε εκβολές ποταμών».

 Τον περασμένο μήνα, μια ρσενική όρκα, μήκους 4 μέτρων εντοπίστηκε στον Σηκουάνα. Το ζώο διαπιστώθηκε πως ήταν άρρωστο και δεν ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες να το οδηγήσουν πίσω στην θάλασσα.

Αφού οι αρχές είχαν ήδη αποφασίσει να του κάνουν ευθανασία για να σταματήσουν τα βάσανά του, βρέθηκε τελικά νεκρό. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ