Κορονοϊός: Προειδοποίηση Θωμαΐδη για εκρηκτική άνοδο κρουσμάτων - Εώς 200% η αύξηση του ιικού φορτίου

Στο "κόκκινο" η Αττική...

Κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού αναμένεται μέσα στο επόμενο 10ημερο, με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδη να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ακόμα μια φορά!

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή "Σήμερα", αναμένεται αύξηση 200% στο ιικό φορτίο της Αττικής μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής έκανε λόγο για σημαντική αύξηση στο ιικό φορτίο, η οποία είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αττική έφτασε αθροιστικά στο 200% μέσα στις τρεις τελευταίες εβδομάδες, τονίζοντας ότι τις τελευταίες 4 ημέρες η πρωτεύουσα ξεπέρασε το 80%.

Τα ποσοστά αυξάνονται με απειλητικούς ρυθμούς και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως είπε ο κ. Θωμαΐδης, συνοψίζοντας πως υπάρχει σοβαρή διάδοση στον πληθυσμό.

Παράλληλα, αναφορικά με τις μεταλλάξεις Ο4 και Ο5, ανέφερε ότι "δίνουν" πιο σοβαρά συμπτώματα από την Όμικρον 2, ενώ σημείωσε ότι προκαλούν επαναμολύνσεις της τάξης του 30%. "Για αυτό τον λόγο η σύσταση είναι για τους ευάλωτους και τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν και να προστατεύονται φορώντας μάσκα", συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Τέλος, τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει ακριβής πρόβλεψη για τον αριθμό που θα φτάσουν τα κρούσματα καθώς τα στελέχη του ιού άλλαξαν και τα επιδημιολογικά μοντέλα θα πρέπει να επανεκπαιδευτούν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ