Άκης Πετρετζίκης: Κρέπες με κρέμα μπουγάτσας - Το τέλειο πρωινό! (βίντεο)

Τα παιδιά σας, θα τις λατρέψουν...

Συστατικά

Για τις κρέπες

12 κρέπες

30 γρ. βούτυρο, λιωμένο

30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για την κρέμα σιμιγδαλιού

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

3 κρόκους, από μεσαία αβγά

750 γρ. γάλα

70 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

1 πρέζα αλάτι

50 γρ. βούτυρο, κρύο

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη

κανέλα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Διπλώνουμε τις κρέπες σαν ακορντεόν. Δένουμε τις άκρες με έναν σπάγκο για να δώσουμε το σχήμα καραμέλας.

Αλείφουμε με ένα πινέλο το βούτυρο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 10-12 λεπτά να σταθεροποιηθούν. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μισή ζάχαρη, τους κρόκους, 100 γρ. από το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να διαλυθούν τα αβγά.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το μείγμα με τους κρόκους και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δέσει το μείγμα και πάρει μια βράση.

Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε τη βανίλια, το ξύσμα, αλάτι, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει 5-10 λεπτά και τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. 

Αφαιρούμε τους σπάγκους από τις κρέπες και μοιράζουμε στο εσωτερικό τους την κρέμα.

Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ