Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Καταΐφι με καϊμάκι, βύσσινο και φιστίκι Αιγίνης

Οι καλεσμένοι σας θα λατρέψουν αυτό το σιροπιαστό γλυκό γιατί είναι μια έξυπνη και νόστιμη εκδοχή για το παραδοσιακό γλυκό που όλοι αγαπάμε. 

Υλικά 

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι

  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

  • 250 γρ. γλυκό κουταλιού βύσσινο

  • 500 γρ. παγωτό καϊμάκι

  • λίγο φυστίκι Αιγίνης για το γαρνίρισμα

  • 10 φορμάκια ατομικά μιας χρήσεως

Ευχαριστούμε θερμά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΈΣΗ

Καταΐφι με καϊμάκι, βύσσινο και φιστίκι Αιγίνης

Απίστευτη συνταγή της Αργυρώς για τέλειο γλυκό καταΐφι. Μαζί με παγωτό καϊμάκι βύσσινο και φυστίκι Αιγίνης είναι το ιδανικό κέρασμα σε γιορτινό τραπέζι. Οι καλεσμένοι σας θα λατρέψουν αυτό το σιροπιαστό γλυκό γιατί είναι μια έξυπνη και νόστιμη εκδοχή για το παραδοσιακό γλυκό που όλοι αγαπάμε. 

Ξεκινάμε το καταΐφι με παγωτό καϊμάκι

  • Ανοίγουμε-ξάνοντας το καταΐφι με τα δάχτυλα, να αφρατέψει και να χωρίσει.

  • Νοητά το μοιράζουμε σε 10 κομμάτια. Όση ώρα ανοίγουμε το καταΐφι βουτάμε τα δάχτυλα στο βούτυρο έτσι ώστε να βουτυρωθεί καλά.
  • Σε λαμαρίνα τοποθετούμε τα φορμάκια ανάποδα.
  • Ντύνουμε κάθε φορμάκι με καταΐφι και το σκεπάζουμε έτσι ώστε όταν το αναποδογυρίσουμε, αφού ψηθεί, να σχηματίζει φωλιά.
  • Μπορούμε και χωρίς τα φορμάκια να το κάνουμε, αλλά θέλει εμπειρία.
  • Αφού τελειώσουμε με όλο το καταΐφι, το ραντίζουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
  • Ψήνουμε στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα ώσπου να ροδίσει καλά, περίπου 20΄.
  • Αφήνουμε τα φορμάκια να κρυώσουν πολύ καλά και τα αναποδογυρίζουμε την ώρα που σερβίρουμε.
  • Στάζουμε λίγο σιρόπι από το γλυκό βύσσινο στο πιάτο και ακουμπάμε από πάνω τη φωλιά από τραγανό καταΐφι (για να μη γλιστράει).
  • Γεμίζουμε με παγωτό καϊμάκι, περιχύνουμε με γλυκό κουταλιού βύσσινο και πασπαλίζουμε με ψίχα φιστικιού Αιγίνης.
  • Το ετοιμάζουμε την ώρα που πρόκειται να σερβίρουμε.
  • Το μπόλικο σιρόπι από το γλυκό κουταλιού κάνει όλη τη διαφορά.

Who is who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι.

Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας.

 Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 


2nd family summit

 

2nd family summit