ΝΑΤΟ: Εκλεπτυσμένο & εντυπωσιακό δείπνο με 13 ορεκτικά & λαβράκι με γάλα τίγρη από τη βασιλική οικογένεια στους ηγέτες των κρατών μελών – Δείτε το βίντεο της υποδοχής στο παλάτι

Τι έφαγαν στο βασιλικό δείπνο στο Παλάτι της Μαδρίτης οι ηγέτες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Εκτός από το αρχικό ανατολίτικο παζάρι του Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και το νέο κακόηχο «γιοκ» του Τούρκου ηγέτη στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποκλείοντας κάθε συνάντηση μαζί του, η Σύνοδος  των κρατών της Βορειοατλανικής Συμμαχίας έκλεισε με άφθονη σαμπάνια και ένα βασιλικό δείπνο στο παλάτι.

Σαμπάνια σερβιρισμένη σε κρυστάλλινα ποτήρια με χρυσή διακόσμηση αλλά και  πανάκριβες πορσελάνες της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα αλλά και οι υπόλοιποι ηγέτες των κρατών μελών παραβρέθηκαν στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος ΣΤ’ με τη βασίλισσα Λετίθια στο παλάτι της Μαδρίτης προς τιμήν των ηγετών του ΝΑΤΟ.

Ο διάσημος Μαδριλένος σεφ Πάκο Ρονθέρο επιμελήθηκε το μενού του δείπνου της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και ξεκίνησε με ούτε με ένα, ούτε με δύο αλλά με 13 ορεκτικά.

 

 

Ανάμεσα σε αυτά ήταν ελιές σε σχήμα σφαίρας, μπριός με κόκκινο τόνο και μουστάρδα, λαβράκι με «γάλα τίγρη» (πρόκειται για την εκπληκτική σάλτσα της περουβιανής κουζίνας η οποία αν και έχει ιδιαίτερο όνομα δεν περιλαμβάνει γάλα του αιλουροειδούς), μοσχάρι πικάνια, αστακό με ελαιόλαδο και ροζ γκρέιπφρουτ, ομελέτα με γαρίδες, σαρδέλα μαρινάτη με σάλτσα ρομέσκο, τάκο με γλασαρισμένο μοσχάρι και καπνιστό σολομό.

Ο διάσημος σεφ του παλατιού ετοίμασε για τους ηγέτς των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, με κροκέτες γαρίδας με σκόρδο, ψητό καλαμπόκι με γουακαμόλε, τηγανητές κροκέτες μπακαλιάρου και γκασπάτσο με λάδι βασιλικού.

 

 

Το κυρίως πιάτο περιελάμβανε μπακαλιάρο με σάλτσα μενιέρ, ταπιόκα και ζωμό πέστροφας. Για επιδόρπιο ο Ρονθέρο ετοίμασε αφρό καρύδας με γρανίτα από μέντα και φρούτα του πάθους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ