Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας έχει υπέροχη πρόταση: Ζυμαρικά Farfalle με σάλτσα ντομάτας και λουκάνικα από κοτόπουλο

Αν πεινάτε πολύ, αυτό το γεύμα θα το έχετε έτοιμο σε λίγα λεπτά! 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ.ζυμαρικά Farfalle (φιογκάκια)

1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο

1 συσκευασία (280 γρ.) λουκάνικα από κοτόπουλο τ. Φρανκφούρτης, κομμένα σε φέτες

1 ½  φλ. χυμό ντομάτας

1 κ.γ.κρεμμύδι σε σκόνη

½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

¼ κ.γ. κανέλα

μία πρέζα ζάχαρη

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήματα

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.

Ρίχνουμε τα λουκάνικα από κοτόπουλο τ. Φρανκφούρτης και αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, την κανέλα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να τραβήξει λίγο τα υγρά της και να δέσει.

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα λουκάνικα, προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ