Σάλος στη Formula 1: Πρώην πρωταθλητής αποκάλεσε «νέγρο» τον Lewis Hamilton - η απάντηση του Βρετανού οδηγού (φωτό & βίντεο)

Η Mercedes εξέφρασε αμέσως την υποστήριξή του στον οδηγό της

 

Ο Lewis Hamilton είπε ότι «ήρθε η ώρα για δράση» μετά την εμφάνιση ενός βίντεο με τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Nelson Piquet, να χρησιμοποιεί ρατσιστική γλώσσα μιλώντας για τον Βρετανό οδηγό της Formula 1.

Σε συνέντευξη που δόθηκε πέρυσι, αλλά κυκλοφόρησε δημόσια το βράδυ της Δευτέρας, ο Piquet ανέφερε: «ο νέγρος έβαλε το μονοθέσιο σε λάθος κατεύθυνση στη στροφή, είναι επειδή δεν ξέρει την καμπύλη (..)  Είναι μια πολύ γρήγορη στροφή, δεν υπάρχει τρόπος να περάσουν δύο αυτοκίνητα και δεν υπάρχει τρόπος να κάνεις το αυτοκίνητο στην άκρη. Έβγαλε [τον Verstappen] στη βρώμικη γραμμή. Η τύχη του ήταν ότι μόνο ο άλλος βγήκε εκτός».

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Autosport (@autosport)

 

Η Formula 1 και η ομάδα της Mercedes του Hamilton καταδίκασαν την δήλωση του Piquet το πρωί της Τρίτη, ενώ ο  Hamilton αντέδρασε με οργή μέσω του Twitter, δηλώνοντας:

«Είναι κάτι περισσότερο από γλώσσα. Αυτές οι αρχαϊκές νοοτροπίες πρέπει να αλλάξουν και δεν έχουν θέση στο άθλημά μας. Είμαι περικυκλωμένος από αυτές τις συμπεριφορές και έχω γίνει στόχος όλη μου τη ζωή. Υπήρξε πολύς χρόνος για να μάθουμε. Ήρθε η ώρα για δράση».

Νωρίτερα ο ο Hamilton είχε δώσει μια αποστομωτική απάντηση κάνοντας  re-tweet ένα άλλο tweet που έγραφε: «Τι θα γινόταν αν ο Lewis Hamilton απλά έγραφε στο Twitter: "Ποιος στο διάολο είναι ο Nelson Piquet;" και μετά έκλεινε το Twitter».  «Για φανταστείτε» έγραψε με την σειρά του ο πιλότος της Formula 1. 

Ο Piquet, σύμφωνα με τον Guardian μιλούσε τον Νοέμβριο στον Ricardo Oliveira  και το «Motorsport Talk» στα Πορτογαλικά για τη σύγκρουση του Hamilton με τον Max Verstappen της Red Bull στο Βρετανικό Γκραν Πρι το 2021, η οποία έληξε με τον Ολλανδό οδηγό να βγαίνει από την πίστα και να καταλήγει στις προστατευτικές μπάρες.

 

 

 

 

Ο 69χρονος Piquet κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1981, το 1983 και το 1987. Η κόρη του, η Βραζιλιάνα καλλονή  Kelly Piquet, είναι σύντροφος του Max Verstappen.

Το βίντεο της συνέντευξης στο οποίο ο Piquet αποκαλεί «νέγρο» τον συνάδελφό του μεταδόθηκε από βραζιλιάνικα Μέσα Ενημέρωσης.

Η F1, η οποία έχει μια ξεκάθαρη αντιρατσιστική πλατφόρμα κάτω από το πανό We Race As One, καταδίκασε αμέσως την δήλωση με σετική ανακοίνωση. Ο Guardian καταλαβαίνει ότι η F1 δεν θα επιτρέψει πλέον στον οδηγό να έχει πρόσβαση στους αγώνες της μέχρι να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Η Mercedes, η οποία έχει υποστηρίξει τις ειλικρινείς προσπάθειες του επτά φορές πρωταθλητή να προωθήσει τον αντιρατσισμό και τη διαφορετικότητα, εξέφρασε επίσης αμέσως την υποστήριξή του στον οδηγό της.

Το διοικητικό όργανο της F1, η FIA επέκρινε επίσης τα σχόλια του Πικέ. «Η FIA καταδικάζει σθεναρά οποιαδήποτε ρατσιστική ή μεροληπτική γλώσσα και συμπεριφορά, που δεν έχει θέση στον αθλητισμό ή στην ευρύτερη κοινωνία», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της. «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον @LewisHamilton και υποστηρίζουμε πλήρως τη δέσμευσή του για την ισότητα, τη διαφορετικότητα και την ένταξη στον μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ