8ήμερο ταξίδι στην Ισλανδία: Κρυστάλλινες σπηλιές, ορμητικοί καταρράκτες, ιαματικές πηγές, παραλίες με μαύρη άμμο (φωτό)

Μια ξεχωριστή νησιωτική χώρα

Ένα ειδικά σχεδιασμένο και πληρέστατο 8ήμερο ταξίδι στην Ισλανδία έχουν να μας προτείνουν τα Manessis Travel.

Στην ανόθευτη φυσική ομορφιά μιας ξεχωριστής νησιωτικής χώρας, με το συνεχώς εναλλασσόμενο τοπίο της - ενεργά και μη ηφαίστεια, κρυστάλλινες σπηλιές σε παγετώνες, γεωθερμικά πεδία, ορμητικοί καταρράκτες, ογκώδη παγόβουνα, επιβλητικοί θερμοπίδακες, παράξενοι σχηματισμοί λάβας, λίμνες καυτής λάσπης, κρατήρες ηφαιστείων, ιαματικές πηγές, παραλίες μαύρης άμμου, υποβλητικά φαράγγια κλπ. - που μας προσφέρει μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες!

Οι αναχωρήσεις είναι  3, 10, 17, 24, 31/7, 7, 14, 21, 28/8, 4, 25/9 και η τιμή ξεκινά από 2345€ (8 ημέρες / 7 νύχτες).

Πληροφορίες πακέτου

8 μέρες Ρέικιαβικ - Θίνγκβελιρ, Geyser, Χρυσός Καταρράκτης Γκούλφος (Gullfoss), Snowmobiles στον παγετώνα Λάνγκγιοκουλ, Είσοδος σε σπήλαιο από πάγο - Χέλλα -  Καταρράκτες Σκόγκαφος και Σέλγιαλαντσφος - Dyrholaey View Point - Μαύρη Παραλία Ρεϊνισφιάρα - Λίμνη Γιοκούλσαρλον με παγόβουνα/Αμφίβια οχήματα - Χοφν  - Ντιουπιβόγκαρ - Σέιντισφιορντουρ - Φαράγγι Στουντλαγκίλ - Λίμνη Μιβάτν - Καταρράκτης Ντέττιφος - Άσμπουργκι - Γεωθερμικό πεδίο Χβερίρ (Ηverir) - Νάμασκαρντ (Námaskarð) - Ντιμουμποργκίρ (Dimmuborgir) - Καταρράκτης Γκόνταφος - Ακουρέιρι, Κρουαζιέρα για παρατήρηση φαλαινών - Ακουρέιρι - Γκλαουμπάερ (Glaumbær) - Σάουδαρκροκουρ (Sauðárkrókur) - Ηφαίστειο Μπάουλα  - περιοχή Κέφλαβικ - Κολύμπι στην Μπλου Λαγκούν. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό καθημερινά και 5 δείπνα. 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Ρέικιαβικ, Περιήγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN/ISLAND AIR μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ρέικιαβικ, την πρωτεύουσα της Ισλανδίας και ταυτόχρονα την βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την εντυπωσιακή εκκλησία Χάλγκριμς (Hallgrimskirkja), που το σχέδιό της θυμίζει βουνό λάβας, το άγαλμα του Λέιφ Έρικσον, το φαντασμαγορικό Δημαρχείο, που καταλαμβάνει τμήμα της λίμνης του Ρέικιαβικ και μερικές αίθουσές του βρίσκονται κάτω από το νερό, την κεντρική εμπορική λεωφόρο, την μικρή έπαυλη Χόφδι (Höfði) του 1909, στην οποία το 1986 έλαβε χώρα η συνάντηση Ρέιγκαν-Γκορμπατσόφ που σήμανε το τέλος του ψυχρού πολέμου, το γραφικό λιμάνι, το εντυπωσιακό Μέγαρο Μουσικής και Συνεδριακό Κέντρο Χάρπα (Harpa), το περίφημο Περλ (Pearl), με το πλανητάριο και το μουσείο (το κόστος εισόδου περιλαμβάνεται), που δεσπόζει στον λόφο πάνω από την πόλη και προσφέρει εκπληκτική θέα στην γύρω περιοχή, τα κυβερνητικά κτίρια, τα πολύχρωμα σπίτια, τις πλατείες και άλλα αξιοθέατα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ

Ρέικιαβικ - Νότια Ισλανδία - Χέλλα: "Χρυσός Κύκλος", Θίνγκβελιρ, Geyser, Χρυσός Καταρράκτης Γκούλφος (Gullfoss), Snowmobiles στον παγετώνα Λάνγκγιοκουλ, Είσοδος σε σπήλαιο από πάγο - Χέλλα

Σήμερα θα ανακαλύψουμε τα αξιοθέατα του περίφημου "Χρυσού Κύκλου", που μας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από φυσικά φαινόμενα και μυστικά της φύσης. Αρχικά θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ (Thingvellir, Þingvellir) με το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο (930 μ.Χ.). Το Θίνγκβελιρ βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Θίνγκβαλαβατν (Thingvallavatn, Þingvallavatn), τη μεγαλύτερη του νησιού. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο αυτό είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης - της Ευρασιατικής και της Βορειοαμερικανικής. Ο συνδυασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Θίνγκβελιρ, το καθιστούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής. Στη συνέχεια θα δούμε τον περίφημο Μεγάλο Πίδακα (Geyser/Geysir), που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου και θα θαυμάσουμε έναν από τους πιο ενεργούς θερμοπίδακες, τον Στροκούρ (Strokkur), που εκτοξεύει ατμούς και νερό σε ύψος 30 μέτρων.

Συνεχίζουμε για τον μεγαλοπρεπή καταρράκτη Γκούλφος (Gulfoss), τον Χρυσό Καταρράκτη, έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης: χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι.

Μετά τις ανωτέρω επισκέψεις θα συνεχίσουμε για τον επιβλητικό παγετώνα Λάνγκγιοκουλ (Langjökull), όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να περπατήσουμε πάνω σε αυτόν και να κάνουμε βόλτα με Snowmobiles για μία περίπου ώρα (καιρού επιτρέποντος). Και οι συναρπαστικές εμπειρίες μας θα κορυφωθούν σήμερα, καθώς θα βρεθούμε στα βάθη του παγετώνα και θα διατρέξουμε τις σπηλιές του πάγου με το βαθύ γαλάζιο τους χρώμα. Μια εμπειρία μοναδική, που θα μείνει για πάντα στο μυαλό και στην ψυχή μας!!! (το κόστος εισόδου περιλαμβάνεται). Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας, θα αναχωρήσουμε για την εντυπωσιακή περιοχή του νότιου τμήματος του νησιού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ

Νότια Ισλανδία ~ Χέλλα - Καταρράκτες Σκόγκαφος και Σέλγιαλαντσφος - Dyrholaey View Point - Μαύρη Παραλία Ρεϊνισφιάρα - Λίμνη Γιοκούλσαρλον με παγόβουνα/Αμφίβια οχήματα - Χοφν

Οι εμπειρίες μας από την μοναδική αυτή χώρα δεν σταματούν. Συνεχίζουμε σήμερα στη νότια ακτογραμμή του νησιού, στη σκιά των περίφημων ηφαιστείων Χέκλα (Hekla) και Εϊγιαφιάτλαγιοκουλ (Eyjafjallajökull), του οποίου το τεράστιο ηφαιστειακό νέφος της έκρηξης του Απριλίου του 2010, κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και προκάλεσε διακοπή των αεροπορικών μεταφορών, κυρίως στην βορειοδυτική Ευρώπη. Θα δούμε τους θεαματικούς καταρράκτες Σκόγκαφος (Skógafoss) και Σέλγιαλαντσφος (Seljalandsfoss), στον οποίο μάλιστα μπορεί κανείς να περπατήσει στο μονοπάτι που βρίσκεται στο πίσω μέρος της υδατόπτωσης! Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε την εκπληκτική πανοραμική θέα από το Dyrholaey View Point: στα ανατολικά οι σχηματισμοί μαύρης λάβας Ρεϊνισντρανγκάρ (Reynisdrangar) μέσα στη θάλασσα - τα περίφημα τρία τρολς - στα βόρεια ο παγετώνας Μύρνταλ (Mýrdalsjökull) και στα δυτικά η ατελείωτη μαύρη ακτογραμμή.

Τέλος, μπροστά από την χερσόνησο υπάρχει μια τεράστια κατάμαυρη αψίδα λάβας που υψώνεται στη θάλασσα, από την οποία η χερσόνησος πήρε το όνομά της (Dyrholaey). Αυτός ο ψηλός βράχος από βασάλτη διαμορφώθηκε από την ατέρμονη δύναμη των κυμάτων που συντρίβονται ανελέητα πάνω του, σχηματίζοντας μια μεγάλη τρύπα περίπου στο κέντρο του.

Θα συνεχίσουμε για την περίφημη Μαύρη Παραλία Ρεϊνισφιάρα (Reynisfjara) με την κατάμαυρη ηφαιστειακή άμμο, τις σπηλιές από βασάλτη και τους εντυπωσιακούς πολυεδρικούς πετρώδεις σχηματισμούς. Η πορεία μας κατά μήκος της δαντελωτής ακτογραμμής θα μας φέρει στη λιμνοθάλασσα του παγετώνα Γιόκουλσαρλον (Jokulsarlon), στο νότιο άκρο του Εθνικού Πάρκου Βάτναγιοκουλ (Vatnajökull).

Και εδώ μας περιμένει ακόμα μια συναρπαστική εμπειρία, καθώς θα επισκεφθούμε με αμφίβια οχήματα την ανείπωτης ομορφιάς παγετωνική λίμνη (το κόστος περιλαμβάνεται). Εικόνες ασύλληπτες, παγόβουνα και κομμάτια πάγου διαφόρων μεγεθών, σχημάτων και χρωμάτων - από μπλε έως βαθύ γαλανό, ακόμα και σκούρο πράσινο - αργοπλέουν στα κρυστάλλινα και γαλήνια νερά της λίμνης. Συνεχίζουμε για το Χοφν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4ηΜΕΡΑ

Ανατολική/Βόρεια Ισλανδία ~ Χοφν - Ντιουπιβόγκαρ - Σέιντισφιορντουρ - Φαράγγι Στουντλαγκίλ - Λίμνη Μιβάτν

Νέες εμπειρίες καθημερινά με το ερώτημα να πλανάται πάντα: υπάρχει περίπτωση να πάψει ποτέ να μας εκπλήσσει αυτή η χώρα; Μια μεγάλη μέρα η σημερινή στις δαντελωτές ακτές και τα εναλλασσόμενα γραφικά τοπία της Ανατολικής Ισλανδίας. Με επιλεγμένες στάσεις στο Ντιουπιβόγκαρ (Djúpivogur) και στην μικρή, γραφική και πολύχρωμη πόλη Σέιντισφιορντουρ (Seydisfjordur) που βρίσκεται στο εσωτερικό του ομώνυμου φιόρδ, φθάνουμε στο εξαιρετικά όμορφο φαράγγι Στουντλαγκίλ (Stuðlagil Canyon) - ένας από τους κρυμμένους θησαυρούς της χώρας με τους σπάνιους σχηματισμούς στηλών βασάλτη. Για αιώνες, ο μήκους 150 χιλιομέτρων ποταμός Γιόκλα (Jökulsá á Dal ή Jökulsá á Brú ή Jökla) ήταν ένας από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους παγετώδεις ποταμούς της χώρας. Ήταν τόσο ισχυρός που χώρισε την κοιλάδα Γιόκουλνταλουρ σε δύο ξεχωριστά μέρη με σχεδόν καμία επικοινωνία μεταξύ τους. Ένα ποτάμι που ήταν δύσκολο και επικίνδυνο να το διασχίσει κάποιος. Ο μοναδικός ποταμός στην Ισλανδία που έγινε γνωστός με το ψευδώνυμό του και όχι με κάποιο από τα πραγματικά του ονόματα. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας στην περιοχή της λίμνης Μιβάτν. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ

Βόρεια Ισλανδία ~ Λίμνη Μιβάτν - Καταρράκτης Ντέττιφος - Άσμπουργκι - Γεωθερμικό πεδίο Χβερίρ (Ηverir) - Νάμασκαρντ (Námaskarð) - Ντιμουμποργκίρ (Dimmuborgir) - Καταρράκτης Γκόνταφος - Ακουρέιρι, Κρουαζιέρα για παρατήρηση φαλαινών

Πρωινή αναχώρηση για να εξερευνήσουμε τον "Διαμαντένιο κύκλο της Βόρειας Ισλανδίας". Θα θαυμάσουμε τον καταρράκτη με τον μεγαλύτερο όγκο νερού στην Ευρώπη, τον Ντέττιφος (Dettifoss) και το Άσμπουργκι (Ásbyrgi), ένα παγετωνικό φαράγγι, οι απότομες πλευρές του οποίου σχηματίζονται από γκρεμούς ύψους 100 μέτρων. Σύμφωνα με τον μύθο, το ασυνήθιστο σχήμα πετάλου του φαραγγιού δημιουργήθηκε...

6η ΜΕΡΑ

Ακουρέιρι - Γκλαουμπάερ (Glaumbær) - Σάουδαρκροκουρ (Sauðárkrókur) - Ηφαίστειο Μπάουλα - Ρέικιαβικ

Σήμερα ξεκινάμε για μια ακόμα εξερεύνηση. Μετά την πρωινή μας βόλτα στο όμορφο Ακουρέιρι θα αναχωρήσουμε για την πιο παλιά φάρμα-λαογραφικό μουσείο της Ισλανδίας - το Γκλαουμπάερ (Glaumbær) - με τα χαρακτηριστικά σπίτια και τις χορταρένιες οροφές τους (το κόστος εισόδου περιλαμβάνεται). Διασχίζοντας την ύπαιθρο, θα φθάσουμε στο χωριό Σάουδαρκροκουρ (Sauðárkrókur) με την μαύρη παραλία. Στην πορεία μας για το Ρέικιαβικ θα περάσουμε κοντά από το ηφαίστειο Μπάουλα με το χαρακτηριστικό σχήμα πυραμίδας να δεσπόζει στην γύρω περιοχή. Άφιξη στο Ρέικιαβικ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ

Ρέικιαβικ - περιοχή Κέφλαβικ - Κολύμπι στην Μπλου Λαγκούν - Ρέικιαβικ, "Εμπειρία Βίκινγκς"

Σήμερα μας περιμένει μια ακόμα μοναδική εμπειρία: το μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο στο οποίο δημιουργήθηκε η μεγάλη λίμνη Μπλου Λαγκούν (Blue Lagoon), με τα αναβλύζοντα ιαματικά νερά θερμοκρασίας 37-39 βαθμών Κελσίου. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το μπάνιο σας και να νιώσετε τις ευεργετικές του επιδράσεις (με δωρεάν την απαραίτητη πετσέτα και παντόφλες ~ προσφορά του Γραφείου μας). Επιστροφή το Ρέικιαβικ. Το βραδάκι θα μεταβούμε σε μικρό παραθαλάσσιο χωριό, όπου σε τοπικό εστιατόριο των Βίκινγκς θα έχουμε το παραδοσιακό μας δείπνο μέσα σε μια μοναδική ατμόσφαιρα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ

Ρέικιαβικ - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι στην Ισλανδία

*Φωτογραφίες via manessistravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ