«Απένταρη εκατομμυριούχος» δεν μπορεί να πάρει κληρονομιά 12 εκ δολ γιατί πρέπει να βρει... σταθερή δουλειά (βίντεο)

Η προϋπόθεση που έθεσε ο νεκρός πατέρας της

Μια νεαρή κοπέλα από την Αυστραλία φέρεται να μην μπορεί να λάβει κληρονομιά 12 εκτομμυρίων δολαρίων, επειδή αρνείται να εκπληρώσει την προϋπόθεση που έθεσε ο εκλπιπών πατέρας της, δηλαδή να βρει μια σταθερή δουλειά.

Ο λόγος για την Clare Brown, η οποία δικαιούται δικαιούται την περιουσία, ωστόσο δεν έχει πρόσβαση σε αυτή, αφού δεν έχει εκπληρώσει τις απαιτήσεις που έθεσε ο πατέρας της στη διαθήκη του.

Προφανώς, πρέπει να βρει μια μόνιμη δουλειά και να «συνεισφέρει στην κοινωνία» για να αποκτήσει πρόσβαση στα εκατομμύρια, αλλά αρνείται να το κάνει, χαρακτηρίζοντας τις συνθήκες μη ρεαλιστικές λόγω της κατάστασης της υγείας της. Εν τω μεταξύ, ζει με την βοήθεια πρόνοιας και είναι «συνεχώς άφραγκη».

«Καταλαβαίνω γιατί αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να είμαι ένα λειτουργικό μέλος της κοινωνίας, ωστόσο, πρέπει να εξετάσετε τη διάγνωσή μου και να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», είπε η Clare στο A Current Affair. «Δεν πρόκειται να μάθω να οδηγώ επειδή έχω ΔΕΠΥ. Έχω το εύρος της προσοχής μιας σκνίπας».

Η 26χρονη ζει στο Mount Druitt, ένα από τα δυτικά προάστια του Σίδνεϊ, με την  σύζυγό της Lauren και την κόρη τους, ωστόσο αυτό απέχει πολύ από το μέρος που μεγάλωσε, στην ανατολική πλευρά της πόλης, φοιτώντας σε ένα  από τα καλύτερα σχολεία.

Ο πατέρας της, ο οποίος ήταν επιτυχημένος έμπορος, όπως αναφέρει το odditycentral.com, φέρεται να της έδινε εβδομαδιαίο επίδομα 500 δολαρίων, ωστόσο πολλές φορές της το «έκοβε» με αποτέλεσμα εκείνη να ζητήσει επιδόματα από την κυβέρνηση.

Όταν ο Chris (σ.σ. ο πατέρας της) έφυγε από την ζωή την περασμένη χρονιά της άφησε την  οικογενειακή περιουσία με δύο ρήτρες: να βρει δουλειά και να συνεισφέρει κάτι στην κοινωνία, δύο πράγματα που η Clare θεωρεί αδύνατα.

«Αποκαλώ τον ευατό μου απένταρο εκατομμυριούχο γιατί είμαι συνεχώ άφραγκη και δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι' αυτό», είπε ακόμα η 26χρονη γυναίκα προσθέτοντας: «Δώσε μου αυτό που δικαιωματικά μου ανήκει. Υποφέρω. Μπορείτε παρακαλώ να σταματήσετε με το όλο «βρες μια δουλειά»; Δεν θα συμβεί»

Η Clare ισχυρίζεται ότι έχει σοβαρή έλλειψη προσοψής που την εμποδίζει να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις του πατέρας της. Αυτή και η γυναίκα της λένε ότι μέσα στην ημέρα χρειάζεται να κάνει ολόκληρη λίστα για να θυμάται τα όσα πρέπει να κάνει γιατί αλλιως θα τα ξεχάσει.

Η οικογένειά της, από την άλλη, λέει ότι αυτά είναι απλώς δικαιολογίες για να αποφύγει να εκπληρώσει τις επιθυμίες του Chris. 

Ερωτηθείσα για το αν θέλει να πιάσει δουλειά, η 26χρονη απάντησε «ναι και όχι», επικαλούμενη και πάλι την αναπηρία της.  «Θέλω μόνο αυτό που δικαιωματικά είναι δικό μου. Και θέλω αυτοί οι άνθρωποι να βγάλουν από το μυαλό τους ότι θα βρω ποτέ δουλειά», είπε η Clare.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ