Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ιταλική πίτσα ναπολιτάνα με λαχανικά, λάδι τρούφας, και τυρί gouda με πίπεριες - buon appetito!

Θα πάθετε σοκ με αυτή την πίτσα! 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι

25 γρ. μαγιά μπύρας

1 κ.γ. αλάτι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

200 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο

3 ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε φέτες

4 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

3 σπαράγγια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες, μόνο την κορυφή

5 λιαστές ντομάτες σε λεπτές φέτες

1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές φέτες

1 κ.γ. λάδι τρούφας

φύλλα βασιλικού

ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

ΑΛΕΥΡΙ | ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ | ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ | ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ | ΝΤΟΜΑΤΑ | ΠΙΠΕΡΙΑ | ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ | ΤΥΡΙ

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Διαλύουμε τη μαγιά σε 4-5 κ.σ. χλιαρό νερό και την αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά.
2 Βάζουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι και ανοίγουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα, όπου ρίχνουμε το λάδι, τη μαγιά με το νερό της και το αλάτι. Ανακατεύουμε αρχικά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε ένα μέρος από το αλεύρι.
3 Ζυμώνουμε αρκετή ώρα, προσθέτοντας αλεύρι και δύο-τρεις κουταλιές χλιαρό νερό μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μία ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα, και την αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον 2 ώρες, σε μέρος ζεστό και στεγνό (πρέπει σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο).
4 Χωρίζουμε τη ζύμη σε όσες μπάλες θέλουμε και ανοίγουμε την κάθε μία σε λεπτό φύλλο.
5 Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C.
6 Απλώνουμε τη ζύμη μας πάνω στη πέτρα ψησίματος πίτσας. Τοποθετούμε πάνω στη ζύμη 1/4 από το τριμμένο τυρί,τις φέτες της ντομάτας και στη συνέχεια το υπόλοιπο τυρί. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τα σπαράγγια.
7 Αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά. Τη βγάζουμε και προσθέτουμε το λάδι τρούφας και τον φρέσκο βασιλικό και ψήνουμε 3 λεπτά ακόμη.
   

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ