Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο: Οικονομική βοήθεια για ανέργους - 1,5 εκατ. ευρώ για απολυμένους στην Αττική

Θα επωφεληθούν 206 εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους σε επιχειρήσεις κατασκευής οικιακών συσκευών λόγω πρόσφατων προβλημάτων και κρίσεων
•Ενισχύσεις και στη Γαλλία για 1580 απολύσεις στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών λόγω περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία
•Πακέτο ενίσχυσης συνολικά σχεδόν 20 εκ. ευρώ

Το EK ενέκρινε την Πέμπτη σχεδόν 20 εκ. ευρώ συνολικά σε ευρωπαϊκή βοήθεια για εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους σε Ελλάδα και Γαλλία.

Οι ευρωβουλευτές υπερψήφισαν στήριξη ύψους 1,5 εκ. ευρώ για 206 συνολικά εργαζόμενους που απολύθηκαν από έξι εταιρείες παραγωγής οικιακών συσκευών στην περιφέρεια της Αττικής, οι οποίες επλήγησαν σοβαρά από την χρηματοοικονομική κρίση, την κρίση της πανδημίας COVID-19, καθώς και από ελλείψεις οικιακού εφοδιασμού ηλεκτρικών εξαρτημάτων και το υψηλό κόστος παραγωγής. Η έκθεση με εισηγητή τον Bogdan Rzońca (Συντηρητικοί, Πολωνία) που συνιστά την έγκριση της βοήθειας εγκρίθηκε με 564 ψήφους υπέρ, 26 κατά και 6 αποχές.

Η στήριξη για τους απολυμένους εργαζομένους θα περιλαμβάνει συμβουλευτικές υπηρεσίες και ατομική βοήθεια για αναζήτηση εργασίας, κατάρτιση σε ψηφιακές δεξιότητες και προσαρμοσμένη επαγγελματική κατάρτιση, που θα οδηγεί σε πιστοποίηση όπου είναι δυνατόν, ή στήριξη για την εξασφάλιση τίτλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να λάβουν συμβουλές σχετικά με το πώς να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, σε συνδυασμό με επιχορήγηση για τη σύσταση επιχείρησης ύψους έως 22.000 ευρώ.

Ενίσχυση στους απολυμένους της AirFrance

Όσον αφορά τη Γαλλία, υπερψηφίστηκε βοήθεια ύψους 17,7 εκ. ευρώ με σκοπό τη στήριξη 1580 πρώην εργαζομένων της Air France και δύο θυγατρικών της σε 16 γαλλικές περιφέρειες, οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας COVID-19. Η έκθεση με εισηγήτρια την Fabienne Keller (Renew, Γαλλία) που συνιστά την έγκριση της βοήθειας εγκρίθηκε με 564 ψήφους υπέρ, 18 κατά και 16 αποχές. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ (στα αγγλικά).

Σχετικές πληροφορίες

Η βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση για τους απολυμένους εργαζομένους (ΕΤΠ) θα στηρίξει τους εργαζόμενους μέσω συμβουλευτικών υπηρεσιών, επαγγελματικού προσανατολισμού και κατάρτισης για τη δημιουργία επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ