Γιώργος Κωνσταντίνου στον Αρναούτογλου: Δεν τυποποιήθηκα & έτσι έκανα ελάχιστες ταινίες -Τα δύσκολα παιδικά χρόνια & οι γονείς ηθοποιοί (βίντεο)

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου εξήγησε τι ήταν αυτό που τον «έφαγε» στα καλά χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου.

Στην πολυετή και σπουδαία καριέρα του με αφορμή το γεγονός ότι στα 82 του χρόνια θα υποδυθεί ρόλο σε τραγωδία στην Ηλέκτρα του Ευριπίδη αναφέρθηκε ο  δημοφιλής ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιουνίου στον ΑΝΤ1 και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

 

 

Ο ηθοποιός μίλησε και  για δύσκολα παιδικά χρόνια αλλά και τη σχέση που είχε με τη γιαγιά του. 

Αναλυτικότερα, ο Γιώργος Κωνσταντίνου αρχικά εξήγησε τι ήταν αυτό που τον «έφαγε» στα καλά χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου:

 

 

«Τον καιρό εκείνο έπρεπε να τυποποιηθείς για να έχεις μια ρέντα στον κινηματογράφο και να είσαι ο «ψηλός κουτός» που θα πάει ο κόσμος να τον ξαναδεί. Θα πάει να δει τον Βέγγο που τρέχει, το ξέρει ότι τρέχει, θα πάει να δει τον Χατζηχρήστο που θα κάνει το «Αμ πως» και το ξέρει αυτό για αυτό και πάει να το δει. Ένας ηθοποιός, ο οποίος κάνει την μία το «Ξύπνα Βασίλη» και κάνει αυτόν τον φανατικό υπάλληλο, από την άλλη πάει και παίζει στο «Καλωσήρθε το δολάριο» και μετά στο «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»… κλωτσούσε τους θεατές με αυτό τον καιρό εκείνο».

 

 

 Αποκάλυψε δε ότι «έκανα τις λιγότερες ταινίες που έχει κάνει ποτέ ηθοποιός στον ελληνικό κινηματογράφο. Περίπου 15. Τον καιρό εκείνο βέβαια αυτές οι ταινίες δεν είχαν τόσο μεγάλο σουξέ ακριβώς για αυτό τον ρόλο! Γιατί έβλεπαν ξαφνικά έναν ηθοποιό να παίζει εδώ άλλο ρόλο και εκεί άλλον ρόλο. Και μέσα στον χαμό που γινόταν με 150 ταινίες τον χρόνο χάνονταν».

 

 

«Στην προκειμένη περίπτωση αυτές οι ταινίες δικαιώθηκαν από τότε που βγήκαν στην τηλεόραση. Ειλικρινά το λέω πως χάνονταν μέσα στο χάος των ταινιών του κινηματογράφου» πρόσθεσε ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

 

 

Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε και στην παιδική του ηλικία αλλά και στους γονείς του για τους οποίους είπε ότι ήταν η Βουγιουκλάκη και ο Παπαμιχαήλ της Αιγύπτου: «Ο πατέρας μου ήταν ηθοποιός του θεάτρου. Πολύ κοντός και η μαμά ψηλή. Καθόταν μπροστά στον καθρέφτη και έλεγε “όλα μου τα έδωσε ο Θεός, λίγο μπόι δεν μπορούσε να μου δώσει;”». Έβαζε ψηλά τακούνια για τη φτάσει όταν ήταν πάνω στην σκηνή»

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου αποκάλυψε, τέλος, ότι πέρασε «βασανιστικά», όπως είπε, χρόνια μέχρι την ηλικία των 18 ετών ζώντας με τη γιαγιά του: «Δεν είναι ευχάριστη ανάμνηση. Μάλλον τα είχε χάσει και της έβγαινε σε επιθετικότητα. Έζησα μαζί της κάμποσα χρόνια που ήταν βασανιστικά με σκοτωμούς στο σπίτι. 18-19 έφυγα μαζί με τη μάνα μου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ