Ο νεαρός ηθοποιός δολοφόνησε τη μητέρα του ενώ έπαιζε πιάνο - Μετά φόρτωσε το βαν & πήγαινε να σκοτώσει και τον Τζάστιν Τριντό

Πήγε να παραδοθεί στην αστυνομία, πριν φτάσει στην οικία του Τζάστιν Τριντό! 

Ο Ράιαν Γκράνθαμ, ο Καναδός ηθοποιός που δήλωσε ένοχος για φόνο δευτέρου βαθμού τον Μάρτιο για τη δολοφονία της μητέρας του, φέρεται να σχεδίαζε να σκοτώσει και τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τρουντό.

Ο Γκράνθαμ, 24 ετών, ξεκίνησε τη Δευτέρα την ακρόαση της καταδίκης του στο British Columbia Supreme Court , η οποία θα καθορίσει πόσο χρόνο θα εκτίσει πριν μπορέσει να ζητήσει αναστολή.

 

 

Ο φόνος δευτέρου βαθμού επισύρει υποχρεωτική ποινή ισόβιας κάθειρξης και η περίοδος αναστολής κυμαίνεται από 10 έως 25 έτη.

 

Σύμφωνα με το CBC, ο Grantham πυροβόλησε την 64χρονη μητέρα του, Barbara Waite, στο πίσω μέρος του κεφαλιού καθώς έπαιζε πιάνο τον Μάρτιο του 2020.

 

 

Κατά τη διαδικασία επιβολής της ποινής, οι εισαγγελείς περιέγραψαν μια εικόνα της ψυχικής κατάστασης του Γκράνθαμ κατά τη στιγμή του θανάτου της μητέρας του. Τη Δευτέρα, το δικαστήριο φέρεται να άκουσε πώς ο Γκράνθαμ έκανε πρόβα το φόνο και τραβούσε βίντεο καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένου υλικού μετά τη δολοφονία στο οποίο ομολογούσε και έδειχνε το πτώμα της μητέρας του αναφέρει το ew.com

 

 

 

Ο Grantham φέρεται να φόρτωσε το αυτοκίνητό του την επόμενη ημέρα με τρία όπλα, πυρομαχικά, δώδεκα βόμβες μολότοφ, προμήθειες για κάμπινγκ και οδηγίες για το σπίτι της οικογένειας Trudeau.

Σύμφωνα με το Complex Canada, ο Γκράνθαμ ανέφερε το σχέδιό του να σκοτώσει τον πρωθυπουργό σε κατάθεσή του στην αστυνομία, καθώς και σε αποσπάσματα από το προσωπικό του ημερολόγιο που διαβάστηκαν στο δικαστήριο.

«Λυπάμαι πολύ μαμά, λυπάμαι πολύ, μισώ τον εαυτό μου», έγραψε στο ημερολόγιό του, τον Μάρτιο, σε στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, ενώ σε άλλο σημείο έγραφε: «Υπάρχουν πολλά μέσα ενημέρωσης για μένα εκεί έξω... κινηματογράφος και τηλεόραση... εκατοντάδες ώρες για μένα που μπορούν να προβληθούν και να αναλυθούν... Κανείς δεν θα καταλάβει».

 

 

Ο Γκράνθαμ δεν έφτασε ποτέ στην κατοικία του Τριντό, αλλά πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Βανκούβερ για να παραδοθεί.

Οι ψυχιατρικές εκθέσεις ανέφεραν ότι οι διαταραχές του ηθοποιού, οφείλονταν στη χρήσης κάνναβης, την κατάθλιψη και το μίσος για τον εαυτό του και «είχε παρορμήσεις να διαπράξει βία και να αυτοκτονήσει». 

Ο 24χρονος ηθοποιός που πλέον αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη, συμμετείχε σε πολλές γνωστές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων των Diary of a Wimpy Kid, The Imaginarium of Dr. Parnassus, Supernatural, Riverdale και iZombie.
 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ