Ολυμπιακός: Πρωταθλητής Ελλάδος στο μπάσκετ για 13η φορά στην ιστορία του - Μαρινάκης: «Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»

Η πρώτη του Ολυμπιακού χωρίς ήττα σε πλέι οφ....

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την κατάκτηση του Πρωταθλήματος για 13η φορά στην ιστορία του και 9η στα χρόνια της Basket League όμως αυτός ο τίτλος είχε μία ιδιαιτερότητα. Ήταν ο πρώτος που ήρθε με τους «ερυθρόλευκους» να μένουν αήττητοι σε όλη τη διαδικασία των πλέι οφ, σημειώνοντας δηλαδή «σκούπες» και στις τρεις σειρές της post season.

Το 2015 που ο Ολυμπιακός σημείωσε την πρώτη και μοναδική μέχρι φέτος «σκούπα» του σε τελικούς, είχε κάνει μεν το ίδιο στα προημιτελικά με τον Κόροιβο αλλά είχε χάσει ένα ματς -το τρίτο- στα ημιτελικά από τον Άρη. Υπό μία έννοια του το είχε στερήσει ο Σάσα Βεζένκοφ που είχε σημειώσει 28 για τον Άρη σε εκείνο το ματς που έγινε στις 2 Ιουνίου 2015.

Αυτή είναι συνολικά η τέταρτη φορά στην ιστορία της Basket League που ο πρωταθλητής έφτασε στον τίτλο χωρίς να χάσει ματς στη διαδικασία των πλέι οφ. Οι τρεις προηγούμενες ήταν του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία και με τρίποντα 

Μέσα από τον τρίτο τελικό προέκυψαν και κάποιες ξεχωριστές επιδόσεις που κατατάσσονται στις ιστορικές λίστες αυτών των αγώνων...

*Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία με τρίποντα αφού έχοντας 15 εύστοχα (15/30) ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση των 29 σειρών τελικών των πλέι οφ της Basket League. 15 εύστοχα τρίποντα (15/36) είχε και το Λαύριο στον δεύτερο τελικό των περσινών πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό, αναφέρει το ΑΠΕ.

*Σημειώνοντας 30 πόντους στην τέταρτη περίοδο, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση του σε ένα δεκάλεπτο τελικού από το 2001 όταν και οι αγώνες μοιράστηκαν σε τέσσερις περιόδους. 30 πόντους είχε και στην τρίτη περίοδο του πέμπτου τελικού του 2007 κόντρα στον Παναθηναϊκό ενώ το απόλυτο ρεκόρ παραμένει η επίδοση των 35 πόντων που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» στη δεύτερη περίοδο του τρίτου τελικού του 2015 και πάλι κόντρα στους «πράσινους».

Στον αντίποδα μέσα από το χαμηλό σκορ της τρίτης περιόδου (8-13) ο Ολυμπιακός ισοφάρισε την τέταρτη μικρότερη επίδοση του σε ματς τελικών.

*Η διαφορά των 19 πόντων στον τρίτο τελικό αποτελεί ισοφάριση της τέταρτης μεγαλύτερης στην ιστορία των τελικών μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Βαγγέλης Μαρινάκης για τα 12 χρόνια στον Ολυμπιακό: «Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πριν από 12 χρόνια (18 Ιουνίου 2010) ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού. 

Ο ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με αφορμή τη συμπλήρωση 12 χρόνων από την ημέρα που ανέλαβε έστειλε το δικό του ιδιαίτερο μήνυμα, τονίζοντας πως «συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε».

 

 

«2010-2022: 12 χρόνια με θριάμβους για τον Ολυμπιακό μας, 12 χρόνια με αμέτρητους τίτλους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η Ιστορία του Θρύλου του ελληνικού αθλητισμού γεμίζει χρυσές σελίδες κι εμείς γεμίζουμε υπερηφάνεια και δύναμη για τη συνέχεια. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!» αναφέρει στην ανάρτηση του ο ηγέτης του Ολυμπιακού.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ