Φωτορεπορτάζ: Όταν ο Εμανουέλ Μακρόν με αυστηρό κοστούμι - γραβάτα αγκάλιασε τον Ζελένσκι με το χακί t-shirt

Η συνάντηση Ζελένσκι - Μακρόν! 

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι έφθασαν χθες στο Κίεβο στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε μια κοινή τους επίσκεψη με στόχο να δείξουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, η οποία μάχεται κατά των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Em soutien ♡ (@emsoutien)

 

Μακρόν: Το καθήκον της Γαλλίας και της Ευρώπης είναι να πούμε στους Ουκρανούς πως είμαστε εδώ στο πλευρό σας

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον ουκρανικό λαό το καθήκον της Γαλλίας και της Ευρώπης είναι να πούμε στους Ουκρανούς πως είμαστε εδώ στο πλευρό σας. Αυτό τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα από την Ουκρανία στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1.

Ιnstagram/emsoutien

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε επίσης πως οι σχέσεις του με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι δεν έχουν ψυχρανθεί. Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν πολλοί που δεν κατάλαβαν ή δεν θέλησαν να καταλάβουν τους λόγους για τους οποίους συνεχίζει να συνομιλεί με τον πρόεδρο Πούτιν. Ερωτηθείς αν προτίθεται να μεταβεί και στη Ρωσία ανέφερε πως σήμερα δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Σημείωσε όμως πως θα εξακολουθήσει να μιλάει με τον Πούτιν κυρίως για ζητήματα ανθρωπιστικού χαρακτήρα αλλά και για τα ζητήματα της επισιτιστικής ασφαλείας.

Ως προς το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα στους Ουκρανούς ότι η Ευρώπη είναι τώρα έτοιμη να τους αναγνωρίσει το καθεστώς του υποψήφιου κράτους.

Ανέφερε ωστόσο ότι θα υπάρξει ένα «φύλλο πορείας» για την πλήρη ένταξη το οποίο θα καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μάλιστα, οι δύο Πρόεδροι έσφιξαν τα χέρια, αγκαλιάστικαν και φιλήθηκαν με την κάμερα να απαθανατίζει την στιγμή. 

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας είχε ένα αυστηρό look, καθώς φορούσε ένα μαύρο κοστούμι με μαύρη γραβάτα, ενώ ο Ζελένσκι το κλασσικό πράσινο t-shirt, με το οποίο, τον έχουμε δει πολλές φορές... 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ