Τετ α τετ Παναγιωτόπουλου με Ακάρ στις Βρυξέλλες: Η θερμή χειραψία των δύο υπουργών Άμυνας (φωτό & βίντεο)

Συνομίλησαν για λίγο σε καλό κλίμα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ μετά την οικογενειακή φωτογραφία στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο άντρες συνομίλησαν για λίγο σε καλό κλίμα, ενώ όπως φαίνεται και σε σχετική φωτογραφία αντάλλαξαν μια θερμή χειραψία. Αναφορές κάνουν ακόμα λόγο για νέο τετ-α-τετ ανάμεσα στους δύο υπουργούς, στις Βρυξέλλες, ωστόσο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί κάτι. 

Φωτογραφίες: EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η συνάντηση αυτή έρχεται μετά από ένα μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία, ενώ υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες είχε σημειωθεί και ένα έντονο επισόδειο ανάμεσα στον Ακάρ και σε Έλληνες βουλευτές, σε συνέλευση του ΝΑΤΟ.

 

 

 

 

Πάντως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας φαίνεται να έριξε τους τόνους, αφού στον απόηχο των δηλώσεων του, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης αποκάλυψε την Πέμπτη και ένα μήνυμα του Τούρκου υπουργούστην Ελλάδα. 

«Να πεις χαιρετισμούς στην Αθήνα, να πεις χαιρετισμούς στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Προκάλεσε εντύπωση η ηρεμία του και το μήνυμα που ήθελε να στείλει, σχολίασε ο Μανώλης Κωστίδης.  

 

 

O Ακάρ είχε δηλώσει έτοιμος να συναντηθεί με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο ακόμα και στη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ σήμερα Πέμπτη στις Βρυξέλλες. «Ήδη υπάρχουν προσπάθειες που έχουν γίνει. Όπως οι διερευνητικές επαφές και θέλουμε να ολοκληρωθούν» σημείωσε.

«Εμείς σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα, την πολιτική ακεραιότητα και τα δικαιώματα των γειτόνων μας, και κυρίως της Ελλάδας. Όμως περιμένουμε και από τους γείτονες να σεβαστούν τα δικά μας δικαιώματα και τα δίκαιά μας. Αυτά τα θέματα με τις συνομιλίες μπορούν να γίνουν πιο φανερά» δήλωσε επίσης ο Χουλουσί Ακάρ όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ