Έντονο επεισόδιο μεταξύ Ακάρ και Ελλήνων βουλευτών σε συνέλευση του ΝΑΤΟ - Έφυγε εκνευρισμένος ο Τούρκος υπουργός Άμυνας (βίντεο)

Οι Έλληνες βουλευτές πήραν τον λόγο και του απάντησαν πως η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία

Έντονη λογομαχία μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χολουσί Ακάρ, υπήρξε στην συνεδρίαση της Υποεπιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ για την Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή στην Κωνσταντινούπολη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, στην ομιλία του o Τούρκος υπουργός άρχισε να θέτει θέματα χωρικών υδάτων, αποστατιωτικοποίησης νησιών, ενώ κατηγόρησε και την Ελλάδα για υποστήριξη της τρομοκρατίας. 

Οι Έλληνες βουλευτές πήραν τον λόγο και του απάντησαν πως η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία. «Δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε εσείς ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών όταν έχετε εισβάλει στη Κύπρο» του ανέφεραν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν, αναφερόμενοι στην πολιτική της Τουρκίας, «αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών».

Ο Χουλουσί Ακάρ μάλιστα ξαναπήρε τον λόγο για να απαντήσει εκνευρισμένος στους Έλληνες βουλευτές (Τζάκρη, Λιβανό, Λοβέρδο, Βολουδάκη).

Οι Έλληνες βουλευτές αναφέρθηκαν επίσης στο casus belli λέγοντας στον Τούρκο υπουργό Άμυνας πως δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν από την πλευρά της Άγκυρας επικρέμαται η απειλή του casus belli και υπάρχει εχθρική συμπεριφορά

Η κόντρα αυτή κράτησε για 12 με 13 λεπτά μέχρι την αποχώρηση του Χουλουσί Ακάρ από την αίθουσα ενώ συνεχίστηκε και στους διαδρόμους. 

Στο επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και Ελλήνων βουλευτών κατά την συνεδρίαση της Υποεπιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε ο Σπήλιος Λιβανός.

Μιλωντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο  πρώην Υπουργός και βουλευτής της ΝΔ  Σπήλιος Λιβανός δήλωσε ότι ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι καταπατά το διεθνές δίκαιο και πως εκπαιδεύει τρομοκράτες. Επίσης ότι η Ελλάδα διέκοψε τον διάλογο ενώ η Τουρκία  θέλει δήθεν  να τον συνεχίσει.

Οι Έλληνες Βουλευτές του απάντησαν ότι δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να πατεί σε δυο βάρκες , διατηρεί το casus belli , για γαλάζια πατρίδα ενώ διατηρεί τον κατοχικό στρατό στην Κύπρο,

Ο κ .Λιβανός επιβεβαίωσε ότι ο Ακάρ αφού ανταπάντησε στα Τουρκικά χάνοντας τα λόγια και την ψυχραιμία του στη συνεχεία αποχώρησε επικαλούμενους φόρτο εργασίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ