Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Καστοριά: Δείτε το βίντεο με την λαίμαργη αρκούδα - κάνει μέχρι και «μονόζυγο» για να φάει τα κεράσια!

Προσπάθησε, πρέπει να της το αναγνωρίσουμε!

Λαίμαργη αρκούδα στο Δισπηλιό Καστοριάς έκανε μέχρι και «μονόζυγο» για να καταφέρει να απολαύσει τα αγαπημένα της κεράσια!

Όπως θα δείτε και στο βίντεο του Νίκου Κωσταρά, το οποίο και δημοσίευσε το Κοzanimedia, το ζώο τρώει τους καρπούς, ενώ στην συνέχεια επιχειρεί να φτάσει κάποιους που είναι πιο ψηλά κάνοντας «μονόζυγο» σε ένα δέντρο.

Τελικά το κλαδί βέβαια έσπασε, αλλά σε κάθε περίπτωση η αρκούδα κατέβαλλε μέγάλη προσπάθεια, κάτι που πρέπει να της το αναγνωρίσουμε!

Όπως αναφέρει ο Αρκτούρος η καφέ αρκούδα κατέχει την ευρύτερη κατανομή παγκοσμίως από όλα τα άλλα είδη αρκούδας. Μέχρι πρόσφατα απαντιόταν στη βόρεια Αμερική, στο βόρειο Μεξικό, την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και στη βόρεια Αφρική. Σήμερα όμως, κατοικεί μόνο στη βορειοδυτική βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη και στο μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ασίας.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν 350 - 400 περίπου άτομα. Ζουν σε δύο ανεξάρτητους πληθυσμούς, οι οποίοι δεν επικοινωνούν γεωγραφικά μεταξύ τους. Ο μεγαλύτερος πληθυσμός ζει στην ευρύτερη περιοχή της οροσειράς της Πίνδου ενώ ο άλλος στην οροσειρά της Ροδόπης.

Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται σταθερές ενδείξεις για παρουσία αρκούδας στον άξονα Βόρα-Ολύμπου και στη Στερεά Ελλάδα μέχρι και την ορεινή Ναυπακτία. Περιοχές που τα τελευταία 70 χρόνια δεν υπήρχε καμία καταγραφή.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ