Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

«Απλά Μαθήματα Ρητορικής»: Ο Αδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε το βιβλίο του - Πλήθος πολιτικών στον «Ελληνικό Κόσμο»

Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Άδωνι Γεωργιάδη «Απλά Μαθήματα Ρητορικής».

«Απλά Μαθήματα Ρητορικής». Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου του Άδωνι Γεωργιάδη, το οποίο διδάσκει την Ρητορική τέχνη, «πειθοῦς δημιουργός» σε όλους όσους θέλουν να μάθουν την τέχνη του λόγου, την μέθοδο, την τεχνική, την πειθώ, τους κανόνες και τις αρχές που μεταμορφώνουν έναν απλό ομιλητή σε δεινό ρήτορα.

Με μια εντυπωσιακή εικόνα, την εικόνα των ανθρώπων που παρακολούθησαν επί σειρά ετών τα απολύτως επιτυχημένα μαθήματα ρητορικής που παρουσίαζε ο Υπουργός Ανάπτυξης στην Σχολή Αρχαίων Ελληνικών «Ελληνική Αγωγή», την οποία ίδρυσε ο ίδιος πριν από 28 χρόνια, άνοιξε η βραδιά της παρουσίασης του βιβλίου «Απλά Μαθήματα Ρητορικής» του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Ο συγγραφέας προχωρεί πέραν μιας συνηθισμένης προσέγγισης, επιδιώκοντας ευθύβολα να αναδείξει την πανάρχαια τέχνη της πειθούς για τον άνθρωπο του σήμερα και του αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά η Καθηγήτρια, Προέδρος Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών & Πολιτισμικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κυρία Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου, η οποία προλόγισε την εκδήλωση.

να βιβλίο με εξαιρετικό ενδιαφέρον και ουσιαστικό υλικό για τα μυστικά της κατάκτησης του βήματος με απλά και κατανοητά βήματα για όλους. Ένα ταξίδι στον χρόνο, την γέννηση της ρητορικής τέχνης, την ιδεολογική σύγκρουση μεταξύ Ρητορικής της Φιλοσοφίας, με αναφορές στον Αριστοτέλη και την Τέχνη της Ρητορικής, την υπεράσπιση της αλήθειας του Πλάτωνος και την αναγκαιότητα της Ρητορικής στις μέρες μας που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ηγέτες του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 στον κατάμεστο «Ελληνικό Κόσμο» παρευρέθηκαν σημαντικοί πολιτικοί μεταξύ των οποίων οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμένος.

Επίσης, το «παρών» έδωσαν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκη Κεραμέως, Θάνος Πλεύρης, Νίκος Παπαθανάσης, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ∆όμνα Μιχαηλίδου, Ζωή Ράπτη, Χρήστος ∆ήμας, Γιώργος Στύλιος, Γιάννης Τσακίρης, Νίκος Χαρδαλιάς και ο γραμματέας της Νέας ∆ημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης. Παρόντες, επίσης, ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, η Ματίνα Παγώνη, ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Γιώργος Καββαθάς, ο Γιάννης Μπρατάκος και μαθητές της «Ελληνικής Αγωγής». Για το βιβλίο μίλησαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Β΄ Αθηνών Γρηγόρης Ψαριανός, ο δικηγόρος Μιχάλης ∆ημητρακόπουλος και ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε.

Οι ομιλητές τόνισαν τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται η γνώση στο βιβλίο του Άδωνι Γεωργιάδη, σημειώνοντας το πόσο χρήσιμο είναι να υπάρχουν απλές και ξεκάθαρες οδηγίες για κάθε υποψήφιο καλό ρήτορα, όπως για παράδειγμα το πως μπορεί να «συνδεθεί» με το κοινό του, πως να τοποθετήσει τη φωνή και τον τόνο της ομιλίας του, πως να διατηρεί την ψυχραιμία του στις δύσκολες καταστάσεις, πως να κερδίζει στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις , πως να κατακτά το ακροατήριο του και πολλά ακόμη.

Ο Μάκης Βορίδης επεσήμανε την σημασία ενός τέτοιου βιβλίου σήμερα, καθώς όπως είπε «αποτελεί ένα πραγματικό εγχειρίδιο για κάθε καλό ρήτορα. Γιατί δεν αρκεί μόνο το ταλέντο. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και φυσικά ουσιαστικές τεχνικές για να κερδίσεις το ακροατήριο σου, τεχνικές που αναφέρονται αναλυτικά από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Του χρωστάμε πολλά που συνεχίζει να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις και τις αξίες των προγόνων μας. Η ρητορική και ο λόγος πάντα έφερνε, φέρνει και θα συνεχίσει να φέρνει τους ανθρώπους κοντά και πάντα θα συνεχίσει να μας ενώνει». Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως το βιβλίο του Άδωνι Γεωργιάδη διαθέτει όπως είπε «και λόγο και πάθος και ήθος, συστατικά που κάνουν κάθε ρήτορα που ανεβαίνει στο βήμα να διακρίνεται», χαρακτηρίζοντας τα «Απλά Μαθήματα Ρητορικής», «ένα πραγματικό εγχειρίδιο για κάθε άνθρωπο που θέλει να εκφράσει με σαφήνεια και αλήθεια τις σκέψεις του», ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στη δουλειά που γίνεται στη σχολή της «Ελληνικής Αγωγής» «που με ξεχωριστό τρόπο μαθαίνει στα νέα παιδιά να αγαπούν τα αρχαία ελληνικά».

Ο Γρηγόρης Ψαριανός αναφέρθηκε στην αξία της ελληνικής γλώσσας, δηλώνοντας πως «οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να μάθουν όλα τα πολύτιμα που πρεσβεύει», συμπληρώνοντας πως «πράγματι η ρητορική είναι υψηλή τέχνη και ο κύριος Γεωργιάδης έχει κάνει μια εξαιρετική και ξεχωριστή δουλειά στο βιβλίο του αυτό» ενώ ο Μιχάλης ∆ημητρακόπουλος στάθηκε μεταξύ άλλων στο ότι «οι συμβουλές που με τόσο απλό και κατανοητό τρόπο μοιράζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης μπορούν να γίνουν ένα αληθινό εργαλείο στα χέρια των ανθρώπων που θέλουν να κερδίσουν το κοινό τους», χαρακτηρίζοντας τα μαθήματα ρητορικής «πολύτιμα» αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «το ταλέντο δεν φτάνει για να ξεχωρίσει κάποιος. Χρειάζεται πάντα και η αλήθεια του λόγου».

Ο Άρης Πορτοσάλτε μίλησε για τους λόγους που ένα τέτοιο βιβλίο είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ μια που «κάθε ρήτορας που θέλει με αλήθεια και πειθώ να αιχμαλωτίσει το ακροατήριο του μπορεί να ακολουθήσει τις οδηγίες του συγγραφέα που αγαπά με τρόπο βαθύ και αληθινό τόσο τη γλώσσα όσο και την ιστορία μας».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαιρετικά ευδιάθετος αντάλλαξε αστεία και πειράγματα με τους ομιλητές σε μια συζήτηση ανθρώπινη και αληθινή ομολογώντας πως «η συγγραφή και τα βιβλία έχουν πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου».

Μάλιστα, μοιράστηκε , άγνωστα περιστατικά, αλλά και σημαντικές στιγμές κατά τη διάρκεια των 25 χρόνων της διδασκαλίας του στην «Ελληνική Αγωγή». Εκμυστηρεύτηκε δε, ότι είναι τεράστια η χαρά του όταν βλέπει ανθρώπους να κατακτούν το βήμα, στηριζόμενοι στις δικές του οδηγίες και τα δικά του «Απλά Μαθήματα Ρητορικής» , συμπληρώνοντας πως «στην Αρχαία Ελλάδα ήταν απαραίτητο για όλους να κάνουν μαθήματα ρητορικής αφού έτσι είχαν τη δυνατότητα και τις γνώσεις να ξεχωρίζουν εύκολα τους δημαγωγούς».

Υποσχέθηκε μάλιστα στους φίλους του, πως το βιβλίο αυτό είναι μόνο η αρχή της συγγραφικής του δράσης αφού σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλα με πρώτο στη σειρά τα «Μαθήματα Ιστορίας» μια που ο Υπουργός Ανάπτυξης είναι δεινός γνώστης και λάτρης της Ιστορίας.

Οι ομιλητές συμφώνησαν ομόφωνα πως δεν μιλάμε για «Απλά Μαθήματα Ρητορικής» αλλά για «Πολύτιμα Μαθήματα Ρητορικής»! Η «Ελληνική Αγωγή» διαθέτει ήδη μια σειρά έργων του Άδωνι Γεωργιάδη σε ψηφιακή μορφή αλλά και πολλά ακόμη έργα για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, της Ιστορίας και της Φιλοσοφίας τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Πατήστε Ε∆Ω για να δείτε όλες τις δράσεις και τα προγράμματα της «Ελληνικής Αγωγής»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ