Προκλητικά πρωτοσέλιδα στον τουρκικό Τύπο - διεκδικούν Ρόδο, Χίο, Λέσβο και άλλα 19 νησιά (φωτό & βίντεο)

«Κάποια από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία λόγω της στρατιωτικοποίησης είναι η Ρόδος, η Χίος και η Λέσβος».

Νέες προκλήσεις από τον τουρκικό Τύπο, που «βάζει» στο μάτι ελληνικά νησιά όπως η Λέσβος, η Ρόδος και η Χίος.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας η Τουρκία διεκδικεί 22 νησιά, καθώς «με τη δύναμη της Λωζάνης» μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους.

Ειδικότερα η  φιλοκυβερνητική εφημερίδα Milliyet κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο στο οποίο αναγράφεται ότι «κάποια από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία λόγω της στρατιωτικοποίησης είναι η Ρόδος, η Χίος και η Λέσβος».

Η Yeni Safak από την άλλη γράφει ότι 22 από τα 23 νησιά είναι στρατιωτικοποιημένα και καθιστούν «απειλή για την Τουρκία», ενώ μονάχα η Χάλκη είναι αποστρατιωτικοποιημένη. Τονίζει, δε, ότι «η σταρατιωτικοποίηση είναι απειλή».

 

 

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Τουρκία έχει την κυριαρχία 9 νησιών και ότι στην Ελλάδα δόθηκε μόνο το δικαίωμα χρήσης. Μέσα σε αυτά είναι η Λήμνος, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Ικαρία και η Ρόδος.

 

Για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο μίλησαν  στο OPEN ο Μάνος Καραγιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας στο King’s College London και ο Δήμαρχος της Κω Νικηταράς Θεοδώσης.

«Θα έχουμε μεγάλες εντάσεις. Θα έχουμε σίγουρα υπερπτήσεις και θαλάσσιες εντάσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ Καραγιάννης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ