Γιάννης Λουκάκος: Σολομός με κρούστα μυρωδικών - Σερβίρουμε το πιάτο με σαλάτα & σάλτσα μουστάρδα - άνηθο (βίντεο)

 

Αν αγαπάς τον σολομό, με αυτή την κρούστα μυρωδικών από πάνω θα τον λατρέψεις!

ΥΛΙΚΑ

Για τον σολομό με κρούστα μυρωδικών

  • 1 κιλό. σολομό φιλέτο χωρίς δέρμα, κομμένο σε κομμάτια των 250 γρ.
  • 60 γρ. μουστάρδα
  • 120 γρ. ψωμί τόστ χωρίς κόρα, τριμμένο
  • 20 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. αμύγδαλο, χοντροκομμένο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. λεμόνι, ξύσμα
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη σαλάτα με τα ψητά παντζάρια

  • 200 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 600 γρ. παντζάρια ψητά, σε μέτριο καρέ
  • 60 γρ. σάλτσα μουστάρδα – άνηθο 
  • αλάτι
  • λεμόνι χυμός

Για τη σάλτσα μουστάρδα – άνηθο

  • 60 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • 20 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 30 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 50 γρ. μέλι
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • νερό
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον σολομό με κρούστα μυρωδικών

Σε ένα σκεύος τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού και τα αλατίζουμε από όλες τις πλευρές. Αλείφουμε την πάνω μεριά των φιλέτων με τη μουστάρδα.

Σε ένα πολυμηχάνημα αναμειγνύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά της κρούστας, προσθέτοντας λίγο αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στρώνουμε το μείγμα της κρούστας πάνω από τη μουστάρδα στα φιλέτα του σολομού. Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και τα φιλέτα του σολομού να είναι ζουμερά.

Για τη σαλάτα με τα ψητά παντζάρια

Τοποθετούμε σε ένα μπολ το φινόκιο και μαρινάρουμε με τον χυμό λεμόνι και το αλάτι. Προσθέτουμε τα παντζάρια, τη σάλτσα μουστάρδα - άνηθο.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφτούν όλα τα υλικά από τη σάλτσα, δοκιμάζουμε διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Για τη σάλτσα μουστάρδα – άνηθο

Τοποθετούμε τις 2 μουστάρδες, το ξίδι και το μέλι σε ένα μπολ. Ανακατεύοντας με ένα σύρμα ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η σάλτσα πήζει πολύ, αραιώνουμε με λίγο νερό. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ