Τop Women: Η Δέσποινα, η Αγγελική & η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου - Η δύναμη των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού

Το δικό τους μήνυμα για τον καρκίνο του μαστού και την πρόληψη, έστειλαν 3 γυναίκες που νίκησαν την ασθένεια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το πρόγραμμα ελέγχου του μαστού “Φώφη Γεννηματά” που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου. 

Τρεις γυναίκες εξομολογήθηκαν την ιστορία τους και ένωσαν τη φωνή τους για την πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού

Η Αγγελική Σαρηγιάννη, η Δέσποινα Γεωργοπούλου και η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, μίλησαν στο κοινό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το πρόγραμμα ελέγχου του μαστού “Φώφη Γεννηματά” και αποκάλυψαν τις δικές τους ιστορίες ζωής και πως κατάφεραν να νικήσουν τον καρκίνο. 

«Ναι, στενοχωρηθήκαμε, φοβηθήκαμε, βιώσαμε ότι είναι κάτι πολύ επικίνδυνο, αλλά τελικά βρήκαμε τη δύναμη και το πολεμήσαμε και το νικήσαμε», είπαν. 

Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη.

Η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου ανέφερε ότι «όταν το 2019 διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού ήρθε ένας νέος μαραθώνιος στη ζωή μου. Υπήρξα πρωταθλήτρια και πίστευα ότι δεν θα εμφάνιζα καρκίνο. Αλλά το είδα σαν έναν μαραθώνιο που θα κατέληγε σε νίκη.

Τρία χρόνια πριν από τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, είχα κάνει μαστογραφία. Δεν έκανα πριν όσα έπρεπε. Τώρα ξέρω τη σημασία της πρόληψης και η άσκηση ήταν το καλύτερο εφόδιο».
Η Μαρία Πολύζου ανέφερε ότι αυτό που χρειάζεται μία γυναίκα με καρκίνο είναι μία αγκαλιά και εμψύχωση.  Ευχαρίστησε «απο καρδιάς τον πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη για το πρόγραμμα».

Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη.

Η Αγγελική Σαρηγιάννη, μόλις διαγνώστηκε με καρκίνο, έκανε αμέσως όλες τις απαραίτητες ενέργειες γεγονός που όπως είπε αποδείχθηκε σωτήριο για την περίπτωσή της. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σημασία της πρόληψης.

Η Δέσποινα Γεωργοπούλου διαγνώσθηκε με  καρκίνο το 2004 και όπως ανέφερε δεν το μοιράστηκε με τα παιδιά της, γιατί τότε ήταν στην εφηβεία και δεν ήθελε να τα επιβαρύνει. «Μάλλον έπρεπε να το μοιραστώ περισσότερο με την οικογένειά μου», είπε.

Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη.

«Αντιμετώπισα την ασθένεια μέσα από τον φόβο και την άρνηση, αλλά είμαι εδώ σήμερα. Ο καρκίνος είναι μόνο δικός σου και οφείλεις να βγάλεις δύναμη για να το αντιμετωπίσεις.


Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη.

Είναι σαν μια ευκαιρία να δεις τη θετική πλευρά, για να επαναπροσδιορίσεις τις προτεραιότητες σου. Έγινα καλύτερος άνθρωπος και εκτίμησα τη ζωή και τους ανθρώπους», κατέληξε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ