Ειρήνη Βενιάμη - ICC WOMEN Ηellas: Θάλασσες χωρίς πλαστικά, ναυσιπλοΐα με καθαρά καύσιμα - 5 καλλιτέχνιδες εκθέτουν Περικλεόυς 24 στον Πειραιά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σύμπραξη των clusters Ναυτιλίας και Πολιτισμού του ICC Women Hellas, την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου & του ΙΜΟ Intrenational Maritime Organization .

 

Με αφορμή τα «Ποσειδώνια 2022» το ICC Women Hellas διοργάνωσε την εκδήλωση «ΝΕΟΜΑΙ – Ταξίδι/Επιστροφή» γιά την ναυτιλία και τον πολιτισμό στο ανακαινισθέν νεοκλασικό της οδού Περικλέους 24, στον Πειραιά που εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τρίτης .

Το οίκημα κτίστηκε πριν από 115 χρόνια, με στοιχεία αισθητικής του διάσημου αρχιτέκτονα της εποχής, Ερνέστου Τσίλλερ .

Η Αντιπρόεδρος του ICC Women Hellas, Ειρήνη Βενιάμη, καλωσόρισε στο πατρικό της μητέρας της , διακεκριμένες προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο και επεσήμανε :

«Παίρνοντας το πηδάλιο πριν απο 6 μήνες , ξέρω οτι «η ήρεμη θάλασσα δεν φτιάχνει επιδέξιους ναυτικούς…»

Eίμαστε αποφασισμένες να …..ταράξουμε τα νερά και να συνδημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή αριθμητικά αλλά κυρίως ουσιαστικά, περισσότερων γυναικών στα κέντρα αποφάσεων για την ναυτιλία .

Το όραμα μου είναι να θεμελιώσουμε μια στρατηγική, να χαράξουμε  πολιτική και να προτείνουμε νόμους  για καθαρές θάλασσες χωρίς πλαστικά, γιά ναυσιπλοΐα με καθαρά καύσιμα ώστε  να αφήσουμε έναν υγιή  πλανήτη στα παιδιά μας. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη , η ανεκτίμητη κληρονομιά γιά την επόμενη γενιά ».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος του Πειραιά Γιάννης Μόραλης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Πειραιά Ειρήνη Νταϊφά , ο Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης Πρόεδρος του Ευγενιδείου ιδρύματος καθώς και ο Πρόεδρος του ΙCC Πέτρος Δούκας μαζί με τον Νίκο Βερνίκο, επίτιμο Πρόεδρο του οργανισμού.

Η διακεκριμένη ιστορικός Μαρία Ευθυμίου στην κεντρική ομιλία της βραδιάς αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα με τίτλο : «Η θάλασσα ο καταλυτικός παράγοντας ανάπτυξης της νέας εποχής -15ος -21ος αιώνας»

Oι ομιλήτριες και o ομιλητής της βραδιάς διερωτήθηκαν :” Γυναίκες & Ναυτιλία: Ασυμβίβαστο ή το μέλλον.. Με τις εισηγήσεις τους απάντησαν τα μέλη του cluster Ναυτιλίας Μαρία Μπερέτη Νικολακοπούλου, Λώρα Σωτηρακοπούλου Νένια Αδαμίδου ,Δανάη Μπεζεντάκου και ο Γιώργος Αλεξανδράτος  Αντιπρόεδρος του ναυτικού επιμελητηρίου .

Ακολούθησε η ξενάγηση στην έκθεση των καλλιτεχνικών δημιουργιών των: Καλλιόπης Λεμού, Χλόης Ακριθάκη, Νικομάχης Καρακωστάνογλου, Πέγκυς Κλιάφα, Άννας Φαφαλιού, Έφης Χαλιορή.

 

 

H επιμελήτρια και founder της Muse/Lab, Μαριλένα Κουτσούκου, επέλεξε για την έκθεση 5 γυναίκες - καλλιτέχνες των οποίων το έργο συνδέεται με τη θάλασσα.

“Ηρθαμε στον Πειραιά με έργα που έχουν έμπνευση τους , τη ναυτιλία και το ταξίδι, με έναν αφαιρετικό τρόπο ενώ παράλληλα τιμάμε τη γυναικεία δημιουργία, ”τόνισε η κα Κουτσούκου ,προλογίζοντας το εικαστικό μέρος του event.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σύμπραξη των clusters Ναυτιλίας και Πολιτισμού του ICC Women Hellas, την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου & του ΙΜΟ Intrenational Maritime Organization .

Η Χριστίνα Τριποδιανάκη παρουσίασε την εκδήλωση ενώ είχε αναλάβει την επικοινωνία μαζί με την την Ηλέκτρα Καλούδη.

Σχετικά με το ICC Hellas

Το International Chamber of Commerce (ICC), που ιδρύθηκε το 1919 είναι παγκόσμιος επιχειρηματικός οργανισμός, που εκφράζει με κύρος τις επιχειρήσεις από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, σε κάθε μέρος του κόσμου. Συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, τον ΟΟΣΑ και άλλα διακυβερνητικά φόρουμ, συμπεριλαμβανομένου, του G8 και G20, όπου είναι η μοναδική φωνή της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας. Εθνικές επιτροπές, ομάδες και άμεσα μέλη αποτελούν το παγκόσμιο δίκτυο που κάνει το ICC μοναδικό μεταξύ των επιχειρηματικών οργανισμών.

Τα μέλη του ICC μέσω των εθνικών επιτροπών, ενημερώνουν τις κυβερνήσεις τους για τις διεθνείς επιχειρηματικές εξελίξεις και ανησυχίες. Ταυτόχρονα τα μέλη του ICC Hellas συμβάλλουν στο να είναι η Ελληνική «σημαία» παρούσα στις παγκόσμιες διαβουλεύσεις του ICC και στη παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα.

Λίγα λόγια γιά το ICC Women Hellas

To ICC Women Hellas είναι η δυναμική ένωση διακεκριμένων ηγετικών στελεχών και καταξιωμένων γυναικών επαγγελματιών , που επιδιώκουν τη βελτίωση των συνθηκών και την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο της Ελλάδας.

Τα μέλη μας, γυναίκες με διαφορετικά προφίλ, από διαφορετικούς χώρους, τη βιομηχανία, τη ναυτιλία, τον τουρισμό, την ενέργεια, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τη δικαιοσύνη, την παιδεία, τον πολιτισμό, την υγεία, τον αθλητισμό, ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν σκοπό. Την ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, με την συμμετοχή περισσότερων γυναικών στην οικονομική ζωή της χώρας και στον δημόσιο διάλογο. www.iccwbo.gr @iccwomenhellas

Δείτε περισσότερες φωτό στο Slide Show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ