Καλοκαιρινή εκδρομή στα Κύθηρα: Από την όμορφη χώρα, στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα & τον παραδοσιακό Μυλοπόταμο

Τόπος στην άκρη της γης, αλλά ευλογημένος

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν μια καλοκαιρινή εκδρομή στα πανέμορφα Κύθηρα.

Ακοίμητος φρουρός. Στο πέρασμα από το Ιόνιο στο Αιγαίο και το Κρητικό Πέλαγος. Τόπος στην άκρη της γης, αλλά ευλογημένος.  Με φύση απαράμιλλης ομορφιάς και μια πολύχρονη ιστορία, που έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της στο ανάγλυφο του νησιού. Ανεξάντλητα και τα αξιοθέατα:

Το κάστρο Φορτέτσα, το Καψάλι και οι δίδυμοι κόλποι, το νησάκι Χύτρα, η σπηλιά με το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας, η παραλία Καλαδί, το μεσαιωνικό χωριό Αβλέμονας, η Παλαιοχώρα, το ενετικό Κάστρο και η κάτω χώρα Μυλοποτάμου, οι Νερόμυλοι στη χαράδρα της Νεράιδας. Κύθηρα. Το Τσιρίγο των Ενετών σας περιμένει.

Πληροφορίες πακέτου

Οι αναχωρήσεις είναι στις 23/9 και η τιμή ξεκινά από 336€ (4 ημέρες / 3 νύχτες).

4 μέρες με πούλμαν σε Καψάλι - Λιβάδι - Παναγία Μυρτιδιώτισσα - Μυλοπόταμος - Μητάτα - Ποταμός - Αγία Πελαγία - Αβλέµονας. Διαμονή στο KYTHEA RESORT 4* Sup. στην Αγία Πελαγία µε ηµιδιατροφή καθηµερινά. 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ - Aθήνα - Νεάπολη - Κύθηρα

Πρωινή αναχώρηση από την Αθήνα µε κατεύθυνση τη Νεάπολη Λακωνίας, απ’ όπου θα σαλπάρουµε για τα µαγευτικά Κύθηρα. Άφιξη στην Αγία Πελαγία και στο υπέροχο ξενοδοχείο µας KYTHEA RESORT 4* Sup. Τακτοποίηση και µπουφέ δείπνο.

2η ΜΕΡΑ - Χώρα - Καψάλι - Λιβάδι - Παναγία Μυρτιδιώτισσα

Πλούσιο µπουφέ πρόγευµα και η µέρα µας ξεκινά µε επίσκεψη στην όμορφη Χώρα, την πρωτεύουσα των Κυθήρων, µε το έντονο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, το µεσαιωνικό κάστρο κ.ά. Κατηφορίζοντας θα γνωρίσουµε το φιλόξενο Καψάλι. Θα κατευθυνθούµε προς το Λιβάδι και το Κάτω Λιβάδι, όπου θα δούμε το Βυζαντινό Μουσείο, την εκκλησία της Αναλήψεως και την πέτρινη γέφυρα στο Κατούνι, η οποία κτίστηκε επί Αγγλοκρατίας το 1822.

Η κορύφωση των επισκέψεων της ηµέρας µας όμως, θα πραγματοποιηθεί µε το προσκύνηµα στην θαυµατουργή Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, την προστάτιδα “πάντων των Κυθηρίων” που σήµερα γιορτάζει! Το περιβάλλον του µοναστηριού δηµιουργεί στον επισκέπτη κατάνυξη. Μια «Αγία Δύναµη» µέσα στον περίβολο της µονής, εκεί στα σκαλιά, έξω από το καθολικό του ναού, προσφέρει ειρήνη, αγάπη και ομόνοια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας και το βράδυ µπουφέ δείπνο µε µουσική και χορό.

3η ΜΕΡΑ - Μυλοπόταμος - Μητάτα - Ποταμός

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για τον παραδοσιακό Μυλοπόταμο, κτισμένο σε µια από τις ωραιότερες τοποθεσίες του νησιού. Τα αγέρωχα πλατάνια και η τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού θα σας κερδίσουν από την πρώτη στιγµή. Εδώ θα θαυμάσουμε και ένα από τα φυσικά αξιοθέατα του νησιού τον καταρράκτη Νεράιδα (Φόνισσα). Συνεχίζουμε για το ομορφότερο πράσινο χωριό του νησιού, τα Μητάτα και μετά επισκεπτόμαστε το μεγαλύτερο χωριό των Κυθήρων, τον Ποταµό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ μπουφέ δείπνο.

4η - ΜΕΡΑ - Αβλέµονας - Νεάπολη - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευµα και ετοιµαζόµαστε να αποχαιρετήσουµε το µοναδικό νησί των Κυθήρων αφού πρώτα επισκεφτούµε το παραθαλάσσιο χωριό Αβλέµονας µε τους µικρούς του κολπίσκους και το Ενετικό Κάστρο, όπου δημιουργούν ένα απίστευτα γοητευτικό φυσικό σκηνικό. Επιβίβαση στο πλοίο. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα µε ενδιάµεσες στάσεις.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για την εκδρομή στα Κύθηρα

*Φωτογραφίες via manessistravel.gr

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ