Ταξίδι στην ανεπανάληπτη Βενετία και στην Πάντοβα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ (φωτό)

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επίσκεψης στην υπέροχη Τεργέστη

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν ένα ρομαντικό και ονειρικό ταξίδι για το φετινό καλοκαίρι.

Πρόκειται για μια  σύντομη απόδραση σε δύο πανέμορφες πόλεις του Ιταλικού βορρά - στην πόλη των Δόγηδων, την ανεπανάληπτη Βενετία και στην φοιτητούπολη Πάντοβα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ. Και ακόμα, για όσους το επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στην υπέροχη Τεργέστη. 

Οι αναχωρήσεις είναι στις: 24/6, 8, 22/7, 5, 12, 19, 26/8, 2/9 και η τιμή ξεκινά από 495€ (4 ημέρες / 3 νύχτες).

Πληροφορίες πακέτου

4 μέρες αεροπορικώς σε Βενετία, Πάντοβα, (Τεργέστη). Διαμονή στο ξενοδοχείο NH LAGUNA 4* με πρωινό. 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η - ΜΕΡΑ - Αθήνα - Βενετία, Περιήγηση πόλης

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για την πόλη των Δόγηδων, την ανεπανάληπτη Βενετία. Άφιξη και περιήγηση στην Γαληνοτάτη, όπως ονομαζόταν η Βενετία κατά την περίοδο της κυριαρχίας της. Μεταφορά στο Τρονκέτο, απ΄ όπου αναχωρούμε με βαπορέτο για την φημισμένη Πιάτσα Σαν Μάρκο, το "ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης" κατά τον Ναπολέοντα. Εκεί, θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία με τους πέντε τρούλους, το παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού, τις παλιές φυλακές, την περίφημη Γέφυρα των Στεναγμών και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NH LAGUNA 4* (www.nh-hotels.com) ή παρόμοιο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ - Βενετία - Πάντοβα - Βενετία

Πρωινή αναχώρηση για την φοιτητούπολη Πάντοβα, την αρχαιότερη ίσως πόλη της βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με την ημερομηνία ίδρυσής της, τον 12ο αιώνα π.Χ. από τους Τρώες. Θα δούμε το φημισμένο πανεπιστήμιό της, ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης, την μεγαλοπρεπή Βασιλική του Αγίου Αντωνίου με τους βυζαντινούς τρούλους και τον πολυτελή εσωτερικό διάκοσμο, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους λατρευτικούς χώρους της Ιταλίας, καθώς και την Prato della Valle, μια ελλειπτική πλατεία 88.000 τετραγωνικών μέτρων - η δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στην Βενετία. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ - Βενετία, Ελεύθερη μέρα, Προαιρετικά: εκδρομή στη Τεργέστη

Ελεύθερη μέρα για να περιπλανηθείτε με τις γόνδολες στα κανάλια της πόλης, να απολαύσετε τον καφέ σας ή ένα κοκτέιλ Μπελίνι, το εθνικό ποτό του Βένετο, στο πασίγνωστο Φλοριάν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Επίσης, μπορείτε να λάβετε μέρος σε μια προαιρετική εκδρομή στην όμορφη Τεργέστη/Trieste (έξοδα ατομικά), τα νεοκλασικά κτίρια της οποίας μαρτυρούν το αυστριακό παρελθόν της.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων την Πλατεία Ενότητας της Ιταλίας (Piazza Unità D´Ιtalia), μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πλατείες της Ευρώπης, με το Δημαρχείο και τα άλλα εντυπωσιακά κτίρια που την οριοθετούν, την Κρήνη των Τεσσάρων Ηπείρων, τον γοτθικό Καθεδρικό ναό του Σαν Τζούστο (San Giusto), την ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο με τους συντρόφους του και τους παρέδωσαν στους Τούρκους του Βελιγραδίου (1η Δεκεμβρίου 1797) κ.ά. Επιστροφή στην Βενετία. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ - Βενετία - Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Το μεσημέρι θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση για την Αθήνα

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι στη Βενετία

*Φωτογραφίες via manessistravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ