Παρουσίασα το αστυνομικό μυθιστόρημα του Χρήστου Μαρκογιαννάκη «Στον 5ο όροφο της Νομικής» - Guest star ομιλητής ο Χωμενίδης - απολαύστε σε φωτό & βίντεο

Οι νέες γνωριμίες είναι αναζωογονητικές

Οι νέες γνωριμίες είναι αναζωογονητικές. Και όταν αυτές εμπεριέχουν και πνευματική διάσταση, θα έχουν μέλλον. Ο συνδυασμός με καρμικές συμπτώσεις δημιουργεί και σασπένς. Όλη αυτή η αυθόρμητη, απαραίτητη εισαγωγή για να σας συστήσω στο eirinika τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Με επέλεξε από μακριά. Συγκεκριμένα από το Παρίσι όπου ζει τα τελευταία 11 χρόνια. Άρα η επιλογή και η σκέψη για να παρουσιάσω το τελευταίο του βιβλίο έγινε από την πόλη που αγαπώ και νιώθω δεύτερη πατρίδα μου. Όπως έγινε και δική του δεύτερη πατρίδα.

Η πρώτη και μεγάλη του Χρήστου, νομικού, ποινικολόγου είναι το Ηράκλειο της Κρήτης. Το άφησε γιά να κυνηγήσει το όνειρο του.  Στο Ηράκλειο πάλι έζησα ένα χρόνο ως αρραβωνιασμένη με έναν Ηρακλειώτη Κρητικό. Εδώ λοιπόν αρχίζουν τα καρμικά.

Το Νancy , ηπόλη στην οποία πρόσφατα τον υποδέχτηκαν με μεγάλες τιμές στο φεστιβάλ βιβλίου , είναι η πρώτη πόλη στην οποία πήγα μικρή κοπέλα ,16 ετών ,για να μάθω καλύτερα γαλλικά , cours d’étè …. Όλα αυτά και άλλα πολλά φαίνεται πως μας δένουν με αυτόν τον χαρισματικό συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων που βρήκε τη δική του Ιθάκη, στην πόλη του φωτός.

Ο Χρήστος παρουσιάζει εδώ και λίγο καιρό το νέο του βιβλίο «Στον 5ο όροφο της Νομικής» από την οποία αποφοιτήσαμε και ο συγγραφέας και εγώ αλλά και ο βασικός ,στην κυριολεξία βασικός ,ομιλητής της βραδιάς, ο πολυγραφότατος και «Ορισμός της ζωντάνιας», Χρήστος Χωμενίδης.

Και τους δύο Χρήστους, τους συνάντησα για πρώτη φορά ,  στον 5o όροφο του Public.

Ήταν αυτό που λέμε coup de foudre φιλίας γιατί υπάρχουν και τέτοια coup de foudre. Με ζωηρότητα χαρακτήρα και οι τρείς μας , ασφαλώς κανένας μας δεν έφτασε τον σπινθήρα Χωμενίδη.

Λιοντάρι άντρας, ξέρετε ,τι σημαίνει; Λέω και εγώ η ταπεινή λιονταρίνα. Πέραν όμως των ……. ζωδιακών, σημασία έχει ότι όταν καθίσαμε και ξεκινήσαμε την παρουσίαση, ενας χείμαρρος από ωραίες σκέψεις,πνευματώδεις ατάκες ξεχείλισε .

Μιλήσαμε πολύ βεβαίως για το αστυνομικό μυθιστόρημα του Χρήστου Μαρκογιαννάκη που ήδη στα γαλλικά πήρε το βραβείο της Academie de Var . Αποπειραθήκαμε να περιγράψουμε τον Χριστόφορο Μάρκου τον αστυνομικό που στα ξένα media παρουσιάζουν ως το νέο Ηρακλή Πουαρό.

 

 

 

 

 

Μια ιστορία γεμάτη σασπένς με δύο φόνους στις πρώτες κιόλας σελίδες του βιβλίου στον πέμπτο όροφο της νομικής Αθηνών στον τομέα της εγκληματολογίας .

Οταν ένας υποψήφιος διδάκτορας ανακαλύπτει το πρώτο πτώμα ,σε λίγο γίνεται πτώμα και αυτός . Ο παλιός γνώριμος των θυμάτων αστυνόμος Μάρκου αναλαμβάνει την έρευνα της διπλής ανθρωποκτονίας μέσα από ένα λαβύρινθο μυστικών διαπλοκής προσωπικών εμπαθή on ακαδημαϊκών φιλοδοξιών.

Είναι τόσο δύσκολη η εξιχνίαση του ώστε θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για το τέλειο έγκλημα. Υπάρχει όμως το τέλειο έγκλημα;

Και ενώ κανονικά θα έπρεπε να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου, λίγο creepy κλπ, εμείς οι πανελίστες δημιουργήσαμε μια ατμόσφαιρα πνευματικής αναζήτησης , αγάπης γιά το βιβλίο, επικοινωνίας και ξανασμιξίματος των ανθρώπων  . Τι ωραία! Αγαπώ ,που λέει συνεχώς μιά άλλη φίλη συγγραφέας  . 

Όλες τις ιστορίες μας με το τι είπαμε και το τι δεν είπαμε μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο που πρόλαβαμε να τραβήξουμε…

Οσο για τον Ασημάκη Αλεξίου ηθοποιό και εικαστικό που ανέγνωσε αποσπάσματα του βιβλίου ,τον παρασύραμε οι τρεις ….Παριζιάνοι και μας αποκάλυψε ότι σύντομα θα πάει στο Παρίσι για να κάνει κι αυτός το όνειρό του πραγματικότητα ,με μεταπτυχιακά στην περίφημη Beaux Arts .

Ο διευθύνων σύμβουλος των εκδόσεων Μίνωας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου κ. Γιάννης Κωνστανταρόπουλος υποδέχθηκε τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη υπογραμμίζοντας ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή να εκδίδει ένα βιβλίο ενός συγγραφέα που πρώτα γίνεται αγαπητός και δημοφιλής στο εξωτερικό και μετά έρχεται στην Ελλάδα.

Κείμενο οπισθοφύλλου:

Πέμπτος όροφος της Νομικής Αθηνών, Τομέας Εγκληματολογίας. Ο υποψήφιος διδάκτορας Άγγελος Κονδύλης ανακαλύπτει το πτώμα της Οχιάς, κατά κόσμον καθηγήτριας Λαμπρινής Σιώμου, πριν δολοφονηθεί κι αυτός με τη σειρά του.

Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου, απόφοιτος του τομέα και παλιός γνώριμος των θυμάτων, αναλαμβάνει την έρευνα της διπλής ανθρωποκτονίας.

Κινούμενος στο σκοτάδι του πέμπτου ορόφου, σ’ έναν λαβύρινθο μυστικών, διαπλοκής, προσωπικών εμπαθειών κι ακαδημαϊκών φιλοδοξιών, καλείται να ανακαλύψει με τη βοήθεια ενός «πασπαρτού» ποιος μετέτρεψε το κτίριο του πανεπιστημίου σε σκηνικό δολοφονιών και ν’ απαντήσει: Υπάρχει, τελικά, το τέλειο έγκλημα;

Έγραψαν για το βιβλίο

«Μια λιχουδιά για όσους αγαπούν το σασπένς».

Collectif Polar, Γαλλία

«Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης μάς προσκαλεί να παρατηρήσουμε κάθε λεπτομέρεια, κάθε σκηνή με φρέσκο βλέμμα, να γίνουμε εγκληματολόγοι για λίγες ώρες και να γευθούμε τις λέξεις».

Zonelivre, Γαλλία

«Ένα καλογραμμένο αστυνομικό που δεν πρέπει να αργήσετε να διαβάσετε!»

Le Journal de Montréal, Καναδάς

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και το νέο του μυθιστόρημα

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και μεγάλωσε. Με σπουδές στη Νομική και την Εγκληματολογία στην Αθήνα και το Παρίσι, και έχοντας εργαστεί ως δικηγόρος, τα τελευταία χρόνια ζει στη γαλλική πρωτεύουσα.

Είναι συγγραφέας αστυνομικής λο­γοτεχνίας και δοκιμιακών βιβλίων για την αισθητική του εγκλήματος, εμπνευ­στής της έννοιας criminart και μέλος τηςCrime Writers’ Association. Το βιβλίο Στον 5ο όροφο της Νομικής είναι το πρώτο του αστυνομικό μυ­θιστόρημα που εκδόθηκε στα γαλλικά, αποσπώντας το βραβείο της Académie du Var.

Ο συγγραφέας εστιάζει στην ψυχολογία του εγκλήματος, εμπνευσμένος από τα μεσογειακά νουάρ και τα whodunit της χρυσής περιόδου της αστυνομικής λογοτεχνίας. Ατμοσφαιρικό, γεμάτο ανατροπές και διαθέτοντας την κατάλληλη δόση μυστηρίου, το νέο βιβλίο του Χρήστου Μαρκογιαννάκη Στον 5ο όροφο της Νομικής.

Αυτή τη φορά, ο αστυνόμος Χριστόφορος Μάρκου –που συστήθηκε στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό με το Μυθιστόρημα με κλειδί– βρίσκεται αντιμέτωπος με την εξιχνίαση μιας αποτρόπαιης διπλής δολοφονίας στον Τομέα Εγκληματολογίας της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Ο πρωταγωνιστής του Μαρκογιαννάκη διαθέτει αφοπλιστική απλότητα, ενώ η σχολαστικότητά του στην έρευνα έχει οδηγήσει τον ξένο ειδησεογραφικό τύπο να τον παρομοιάζει –και όχι αδίκως– με τον Ηρακλή Πουαρό. Η πλοκή της ιστορίας εξελίσσεται στον ευρύτερο χώρο της Νομικής, με κάθε κεφάλαιο να αποτελεί μια νέα πληροφορία που δίνουν οι μάρτυρες στον Χριστόφορο Μάρκου.

«Οι κοινωνίες εξελίσσονται, η τεχνολογία βελτιώνεται, οι συνθήκες πολιτικής ορθότητας, οι μέθοδοι και η διάρθρωση της αστυνομίας αλλάζουν, ο άνθρωπος, όμως, και το γιατί διαπράττει το βαρύτερο των εγκλημάτων μένουν πάντα τα ίδια. Κι αυτά είναι στο κέντρο αυτού του μυθιστορήματος». Από τον πρόλογο του συγγραφέα.

Στοιχεία επικοινωνίας με τον συγγραφέα:

Site: www.christosmarkogiannakis.com

Instagram: https://www.instagram.com/christos_markogiannakis

Πληροφορίες βιβλίου

ISBN: 978-618-02-1867-1

Κωδικός: 35377

Εξώφυλλο: Μαλακό Ημερομηνία έκδοσης: 09/05/2022 Τιμή: 16,60 €

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ