Συμβουλές για να κάνεις το σωστό ντεμακιγιάζ και να έχεις πιο καθαρό δέρμα, χωρίς ερεθισμούς

Δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεται στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Τα καλλυντικά υπάρχουν από τότε που μπορούμε να εντοπίσουμε την ανθρώπινη ιστορία. Μάλιστα, οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν χάπια ομορφιάς για να διατηρήσουν το δέρμα τους καθαρό.

Σήμερα, το μακιγιάζ θεωρείται ως το «απαραίτητο καλλυντικό» και μέρος μιας καθημερινής ρουτίνας. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν το αφαιρούν σωστά.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτά που προσφέρει το μακιγιάζ, αλλά δεν είναι καλή ιδέα να μένετε με το μακιγιάζ σας στο κρεβάτι.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του δέρματος, φραγμένους πόρους κι ακμή.

Το ντεμακιγιάζ (κάνοντάς το με τον σωστό τρόπο) δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεται στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Αν δεν είστε σίγουρες για τον καλύτερο τρόπο να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας, έχουμε μερικές συμβουλές για εσάς.

Συμβουλές ντεμακιγιάζ

Για να αποφύγετε το ερεθισμένο ή αφυδατωμένο δέρμα, θα πρέπει πάντα να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας όσο πιο απαλά γίνεται. Τρίψτε απαλά ένα καταπραϋντικό λάδι καθαρισμού σε όλο σας το πρόσωπο και περιμένετε λίγα λεπτά.

Μετά από αυτό, ένα απαλό πέρασμα με ένα βαμβάκι με λάδι καθαρισμού είναι το μόνο που χρειάζεστε για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ.

Επίσης συχνά τα μωρομάντηλα χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση του μακιγιάζ.

Σίγουρα δεν θα σας βλάψουν, αλλά απλά δεν έχουν σχεδιαστεί για να διασπούν τα έλαια που συσσωρεύονται στο πρόσωπο των ενηλίκων.

Καλύτερα να χρησιμοποιείτε παραδοσιακά επιθέματα ντεμακιγιάζ.

Η αφαίρεση του ρουζ και του foundation μπορεί εύκολα να επιτευχθεί με καθαριστικό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε μασάζ με το καθαριστικό στο δέρμα σας, να περιμένετε για δεκαπέντε δευτερόλεπτα και μετά να το αφαιρέσετε με νερό και μια πετσέτα, σύμφωνα με το yo.gr.

Τέλος, δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά τη σημασία της απολέπισης. Μετά τη γυμναστική, το περπάτημα ή ακόμα και το μακιγιάζ, είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε το δέρμα σας.

Δεν θέλετε να έχετε υπολείμματα βρωμιάς ή λίπους να φράξουν τους πόρους σας, σωστά;

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, κάντε απολέπιση δύο έως τέσσερις φορές την εβδομάδα για να ελαχιστοποιήσετε τον ερεθισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ