Σοκ στη Ρωσία για τη "γροθιά" από την Ευρώπη: «Θα βρούμε άλλους εισαγωγείς - Μην μας εκβιάζετε»

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να «σφυρίξει» αδιάφορα ήταν πρώτη αντίδραση της Ρωσίας στο Ευρωπαϊκό εμπάργκο στο πετρέλαιο. 

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη Μιχαήλ Ουλιάνοφ μετά την απόφαση των 27 κρατών μελών της ΕΕ να απαγορευτεί μέχρι το τέλος του 2022 το 90% των εισαγωγών του ρωσικού πετρελαίου, απάντησε πως η χώρα του θα βρει άλλους αγοραστές για το πετρέλαιό της.

 

 «Όπως, σωστά, είπε (σ.σ. η Φον ντερ Λάιεν), η Ρωσία θα βρει άλλους εισαγωγείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τώρα αντιφάσκει αναφορικά με τη τη δική της χθεσινή δήλωση. Η πολύ γρήγορη αλλαγή νοοτροπίας δείχνει ότι η Ε.Ε. δεν είναι σε καλή κατάσταση», είπε ο Ουλιάνοφ.

Διαβάστε επίσης:
Απόφαση σταθμός στην Ε.Ε: Εμπάργκο στο πετρέλαιο αποφάσισαν τα ξημερώματα οι 27 ηγέτες (βίντεο/φωτό)

Επανήλθε ο Ρώσος διπλωμάτης με νέα ανάρτηση στο twitter επισημαίνοντας:  «Να θέσω ένα προβοκατόρικο, ανεύθυνο ερώτημα όχι υπό την επίσημη ιδιότητά του. Αν η ΕΕ βιάζεται τόσο να κόψει το μεγαλύτερο μέρος της τροφοδοσίας της σε ρωσικό πετρέλαιο μέχρι τα τέλη του έτους, γιατί δεν μπορεί η Ρωσία να αποφασίσει να ανταποκριθεί πολύ νωρίτερα στις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες ως φιλική χειρονομία;»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ