Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός Γάλλος δημοσιογράφος - Σκοτώθηκε από θραύσματα ρωσικής οβίδας (φωτό)

Ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν ένα όχημα που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση αμάχων

Ένας Γάλλος δημοσιογράφος σκοτώθηκε όταν ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν ένα όχημα που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση αμάχων από την εμπόλεμη ζώνη κοντά στην πόλη Σεβεροντονέτσκ, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter.

Λίγο νωρίτερα ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι δήλωσε πως προσπάθειες απομάκρυνσης αμάχων στην περιοχή Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας διακόπηκαν, αφότου ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού επλήγη από θραύσματα ρωσικής οβίδας, σκοτώνοντας έναν Γάλλο δημοσιογράφο.

Όπως έγραψε ο ίδιος στο Telegram, τα θραύσματα διαπέρασαν την θωράκιση του οχήματος, σκοτώνοντας τον διαπιστευμένο Γάλλο δημοσιογράφο που ταξίδευε μέσα σε αυτό.

Ο Γκαϊντάι ανήρτησε μια φωτογραφία δημοσιογραφικής διαπίστευσης που ταυτοποιεί τον άντρα. Το γαλλικό ΥΠΕΞ τόνισε ότι εξετάζει την αναφορά για τον θάνατο.

Πρόκειται για τον Frédéric Leclerc, ο οποίος εργαζόταν για το  BFMTV και έχασε την ζωή του όταν χτυπήθηκε στον λαιμό από θραύσματα ρωσικής οβίδας.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τις ρωσικές αρχές, οι οποίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ επανειλημμένα από την αρχή της ρωσικής εισβολής αρνούνται ότι στοχεύουν αμάχους στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ