Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Γιατί οι άντρες παύουν να είναι ρομαντικοί τόσο γρήγορα; - Φταίει η κοινωνία ή ο τρόπος που εκφράζονται;

Όταν είμαστε ερωτευμένοι, νιώθουμε καλά, νιώθουμε ευτυχία

Όταν σκεφτόμαστε τον ρομαντισμό, σκεφτόμαστε πεταλούδες να γαργαλούν το στομάχι μας, την καρδιά να φτερουγίζει, τη ζωηρή επιθυμία για περιπέτεια και την ατέλειωτη προσμονή να δούμε αυτόν που είναι ξεχωριστός για εμάς.

Όταν είμαστε ερωτευμένοι, νιώθουμε καλά, νιώθουμε ευτυχία. Δε χρειάζονται λογια, το συναίσθημα αυτό είναι αρκετό από μόνο του. Και θέλουμε να διαρκέσει μια ζωή, σωστά;

Αλλά όσο περνάει ο καιρός, είτε πρόκειται για γάμο είτε για μια απλή σχέση, φαίνεται ότι αυτές οι πεταλούδες αρχίζουν να πεθαίνουν κι ο ρομαντισμός αρχίζει να σβήνει.

Ο ρομαντισμός δεν είναι για όλους και εξακολουθεί να απαιτεί αμοιβαία προσπάθεια σε μια σχέση.

Μήπως δεν ήταν αληθινός ποτέ;

Αν αναρωτιέσαι γιατί έσβησε τόσο γρήγορα στη σχέση σας, ίσως να μην ήταν και τόσο αυθεντικός από την αρχή, και αντ’ αυτού να ήταν ένα τέχνασμα προς όφελός του συντρόφου σου.

Πραγματικά ακούγεται τόσο άσχημο όσο είναι. Κι είναι άσχημο, όχι γιατί γίνεται κακοπροαίρετα, αλλά γιατί παρουσιάζεται ένας άνθρωπος ως κάτι που δεν είναι στην πραγματικότητα.

Με άλλα λόγια, όσο κι αν αποφεύγουμε να αντιμετωπίζουμε τα πρώτα ραντεβού σαν πρόκληση, να καταφέρουμε να “ρίξουμε” το μελλοντικό ταίρι, όταν η σχέση μπει για τα καλά στη σφαίρα της δέσμευσης, δεν υπάρχει λόγος και για προσπάθεια πλέον.

Μήπως απλά τώρα εκφράζεται;

Μήπως απλά πλέον εκφράζει τον ρομαντισμό του με άλλο τρόπο; Κάποιοι άντρες, επειδή γνωρίζουν ότι δεν το έχουν σε αυτόν τον τομέα, στην αρχή προσπαθούν να κάνουν όλα τα στερεότυπα των ρομαντικών, για να μην σου φανεί περίεργο ότι δεν είναι ρομαντικοί με την κλασική έννοια. Όμως, μπορεί να εκφράζονται διαφορετικά. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άλλοι τρόποι, με τους οποίους μπορεί να σου δείξει πως αισθάνεται για σένα. Ακόμα και το να θυμηθεί ότι σου αρέσει το κόκκινο λάχανο κι όχι το άσπρο, και να το αγοράσει όταν ψωνίζει από τον μανάβη, είναι κι αυτό μια κίνηση ρομαντισμού.

Γιατί φταίει η κοινωνία.

Δυστυχώς, ακόμα και στις μέρες μας, επικρατεί η άποψη ότι οι γυναίκες είναι οι ρομαντικές και πως οι άντρες δεν κάνουν τέτοια πράγματα. Έτσι, πολλοί άντρες έχουν γαλουχηθεί με αυτή τη νοοτροπία από το σπίτι τους και κυρίως από τους πατεράδες τους. Επίσης, επηρεάζονται και πάρα πολύ από τους φίλους τους, οι οποίοι πολύ πιθανόν να τους κοροϊδέψουν, αν δουν ότι είναι ρομαντικοί, γράφει η Μαρία Μαρκουλιδάκη στο tsemperlidou.gr.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα ο αρχικός ρομαντισμός, για όποιον λόγο και αν υπήρχε, να χάνεται γρήγορα. Είτε δηλαδή, γιατί προσπαθούσε στην αρχή να σε ρίξει και να δείξει ότι είναι τέλειος, είτε γιατί εξέφραζε το ρομαντισμό που έχει κρυμμένο μέσα του, αλλά δεν νιώθει άνετα πλέον να εκφράζεται έτσι, οπότε βρίσκει άλλο τρόπο ή το θάβει μέσα του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ