Λώρα Μεταξά: Η φινετσάτη, νεώτατη σύζυγος του Vangelis - στην μόνη κληρονόμο του & γόνο της ποτοποιίας αφήνει 245 εκ δολ (φωτό)

Γαλλικά ΜΜΕ είχαν γράψει ότι παντρεύτηκαν κρυφά

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες παγκοσμίως, πέθανε σε ηλικία 79 ετών, στο Παρίσι, την Τρίτη 17 Μαϊου, με την είδηση να σκορπά θλίψη στον κόσμο της μουσικής.

Η κηδεία του Vangelis - όπως ήταν γνωστός -  αναμένεται να γίνει στην Πόλη του Φωτός, όπου ζούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

 Ο χρόνος δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, ενώ την ίδια ώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στην περιουσία που αφήνει πίσω του και η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα  «On Time» αγγίζει το ποσό των 245.000.000 δολαρίων.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών ο Παπαθανασίου έχει ορίσει ως γενική κληρονόμο την επί μακρόν σύντροφό του, Λώρα Μεταξά, της γνωστής οικογενείας ποτοποιίας.

Το δικηγορικό γραφείο όπου ο Βαγγέλης Παπαθανασίου είχε αναθέσει τη διαχείριση των υποθέσεών του, ανέφερε στην εφημερίδα: «Μολονότι πολύς κόσμος αγωνιά και θέλει να ξέρει λεπτομέρειες, αφού υπήρξε εξαιρετικά αγαπητός, η τελετή θα πραγματοποιηθεί σε πολύ στενό συγγενικό και φιλικό κύκλο.

Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στην Γαλλία είναι πολύ πιο χρονοβόρες σχετικά με τις αντίστοιχες στην Ελλάδα. Όταν οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία, το πότε και το που θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού του θα ενημερώσουμε σχετικά».

Η περιουσία αφορά και στα πνευματικά δικαιώματα από τις μουσικές του: 56 άλμπουμ, με το οσκαρικό «Chariots of Fire», το σάουντρακ για το «Blade Runner», τη «Μυθωδία» για τη NASA, το μουσικό του σήμα για το Μουντιάλ και πολλά άλλα αριστουργήματα. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου διέθετε και τεράστια συλλογή έργων τέχνης, η οποία φυλάσσεται σε αποθήκη στο Λαύριο.

Ποια είναι η φινετσάτη, νεώτατη σύζυγος του Vangelis Λώρα Μεταξά

Νεώτατη και φινετσάτη, η Λώρα, κόρη του Σπύρου Μεταξά, είναι μια γυναίκα που κρατά χαμηλούς τόνους. Ο χαρισματικός μουσικός και η γόνος της γνωστής οικογενείας ποτοποιίας ήταν μαζί σχεδόν 20 χρόνια, ενώ στο παρελθόν γαλλικά μέσα ενημέρωσης θα γράψουν ότι παντρεύτηκαν κρυφά.

Photo: Instagram

Η σοπράνο Angela Gheorghiu σε ανάρτηση που θα κάνει με αφορμή τον θάνατου του Vangelis, επιβεβαίωσε ότι το ζευγάρι είχε παντρευτεί αφού έγραψε μεταξύ άλλων:

«Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην υπέροχη σύζυγό του και τη φίλη μου Laura, στην αγαπημένη του οικογένεια και τους φίλους του».

«Είμαι συντετριμμένη από την είδηση ​​του χαμού του Βαγγέλη, ενός θρυλικού μουσικού και ενός ανθρώπου που ήμουν περήφανη που αποκαλούσα φίλο μου εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι εύκολο να βρω λόγια αυτή τη στιγμή ?

Ο Βαγγέλης ήταν ο πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής, μια πραγματική ιδιοφυΐα και τιτάνας της μουσικής, ένας ζεστός, ευγενικός και ευγενικός άνθρωπος, ένας εγκάρδιος και έντιμος φίλος.

Επαγγελματικά, έχουμε δουλέψει μαζί σε δύο μεγάλα έργα. Το πρώτο ήταν τα εγκαίνια του Αμφιθεάτρου Katara στη Ντόχα του Κατάρ, τον Δεκέμβριο του 2011, με τη συμφωνία του που ονομάζεται «Hope», με μουσική ειδικά μελοποιημένη για μένα, που ερμηνεύεται στην αρχαία ελληνική γλώσσα.

Η δεύτερη συνεργασία μας είναι το τελευταίο άλμπουμ του Βαγγέλη, «Juno to Jupiter», που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2021 και είναι εμπνευσμένο από την αποστολή της NASA για τον Δία από το διαστημικό ανιχνευτή Juno, όπου η φωνή μου έδωσε ζωή στη θεά Juno/Hera.

Σχεδιάζαμε ήδη το τρίτο μας έργο μαζί, ένα Ρέκβιεμ, και θα κρατήσω την υπόσχεσή μου να το πραγματοποιήσω! Η μουσική του και η φιλία του θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου ❤️

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην υπέροχη σύζυγό του και τη φίλη μου Laura, στην αγαπημένη του οικογένεια και τους φίλους τους. Ευχαριστώ Βαγγέλη! Pupici, pupici, pupici…. ?Angela Gheorghiu» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ