Η μεγάλη επιστροφή του Χάρι & της Μέγκαν... Η βασίλισσα Ελισάβετ ανυπομονεί να δει τα δισέγγονά της, αλλά δεν θέλει δράματα (βίντεο)

Το ζεύγος θα δώσει το παρών στους εορτασμούς για τα 70 της χρόνια στον θρόνο

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα καλωσορίσει τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, με ανοιχτές αγκάλες την επόμενη εβδομάδα, καθώς όλη η οικογένειά της συγκεντρώνεται για να γιορτάσει το ιστορικό Πλατινένιο Ιωβηλαίο της.

Πηγές λένε σύμφωνα με την Daily Mail, ότι η 96χρονη μονάρχης «ανυπομονεί» να δει τα δισέγγονά της, τον Άρτσι και τη Λίλιμπετ. Είναι πιθανό να περάσει χρόνο μαζί τους ιδιωτικά το επόμενο Σάββατο, όταν η Λίλιμπετ γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια (4/6).


Ο Δούκας, η Δούκισσα του Sussex και τα παιδιά τους πρόκειται να μείνουν στο Frogmore Cottage, το σπίτι τους στο Windsor - σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από τα ιδιωτικά διαμερίσματα της βασίλισσας στο κάστρο.

Η Ελισάβετ - η οποία γιορτάζει τα 70 της χρόνια στον θρόνο - φέρεται να έχει  ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει κανένα οικογενειακό δράμα να επισκιάσει την τετραήμερη εθνική γιορτή του επόμενου Σαββατοκύριακου.  Η ίδια επιθυμεί να είναι «μια περίσταση στην οποία η χώρα, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειάς της, θα σμίξει», είπε μια πηγή.

Την ερχόμενη Παρασκευή ο 37χρονος γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνα και η 40χρονη σύζυγός του θα παρευρεθούν στην Εθνική Υπηρεσία των Ευχαριστιών για τη Βασίλισσα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου. 

Βάσει των μέχρι στιγμής πληροφοριών πιστεύεται ότι είναι πιθανό να δώσουν το παρών σε μια ακόμα δημόσια δέσμευση -  αν και οι πηγές έχουν προειδοποιήσει ότι το κοινό δεν πρέπει «να τους περιμένει σε κάθε εκδήλωση».

Θα περάσουν επίσης χρόνο με μέλη της βασιλικής οικογένειας ιδιωτικά, ενώ θα είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Κάρολος θα δει την εγγονή του Λίλιμπετ, η οποία υπενθυμίζεται ότι γεννήθηκε στις ΗΠΑ, αφού οι γονείς της, από τότε που εγκατέλειψαν τα βασιλικά τους καθήκοντα, ζουν στην Καλιφόρνια.

Ο διάδοχος του θρόνου έχει επίσης να δει τον μικρό Άρτσι - που είναι πλέον τριών ετών - εδώ και χρόνια. Και για την βασίλισσα Ελιασάβετ ωστόσο, θα είναι η πρώτη φορά που θα δει την δισέγγονή της.

Δεν είναι σαφές εάν ο Χάρι και η Μέγκαν θα περάσουν χρόνο μόνοι, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, την Κέιτ Μίντελτον και τα τρία παιδιά τους, αφού οι σχέσεις μεταξύ των δύο αδερφών παραμένουν τεταμένες, μετά την αποχώρηση του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία δεν έχει βρεθεί στη Βρετανία από τότε. Όσο για τον σύζυγό της αυτός είχε ταξιδέψει στην γενέτειρά του για την κηδεία του παππού του πρίγκιπα Φίλιππου, τον Απρίλιο του 2021 και για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της πρικγίπισσας Νταϊάνα, τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Την ίδια ώρα πηγές είπαν στην Post ότι οι αυλικοί φοβούνται ότι η παρουσία της Μέγκαν και του Χάρι, μπορεί να επισκιάσει την περίσταση.

Οι Sussex's - οι οποίοι  εγκατέλειψαν την βασιλική ζωή το 2020 -  δεν αναμένεται να εμφανιστούν στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της τελετής Trooping the Color, που ξεκινά τους εορτασμούς.

«Η πρώτη φορά που θα δείτε πραγματικά τη Μέγκαν και τον Χάρι δημόσια κατά τη διάρκεια των εορτασμών θα είναι στην Ακολουθία των Ευχαριστιών στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου την Παρασκευή, όπου θα είναι μόνο ένα μέρος του πλήθους που κάθεται στα στασίδια της εκκλησίας», ανέφερε βασιλική πηγή στην The Post.

Ο διάσημος βασιλικός ιστορικός και συγγραφέας Hugo Vickers, ο οποίος έγραψε μια βιογραφία της Βασίλισσας Μητέρας, είπε στο ίδιο μέσο: «Αν το σκεφτείς, αυτή θα είναι η τελευταία πραγματικά τεράστια στιγμή για να γιορτάσουμε δημόσια τη βασίλισσα και να την ευχαριστήσουμε. Αυτή ήταν μια εξαιρετική χρυσή εποχή στην οποία προήδρευσε, και τα πράγματα θα αλλάξουν δραματικά σε κάποιο σημείο, οπότε νομίζω ότι αυτές οι λίγες μέρες θα είναι πολύ σημαντικές. Όλοι πρέπει να βγουν έξω και να τη γιορτάσουν.

 

 

 

 

 

 

«Θα ήθελα να ελπίζω ότι όλα θα επικεντρωθούν σε αυτήν – όσο λιγότεροι περισπασμοί υπάρχουν, τόσο το καλύτερο, ειλικρινά».

Πηγές θα συμπληρώσουν στην Daily Mail ότι «η Μεγαλειότητά της είναι συνήθως πολύ πρόθυμη το Πλατινένιο Ιωβηλαίο να είναι μια γιορτή όχι για τον εαυτό της και τη δική της μακροζωία, αλλά για τον θεσμό της μοναρχίας και τους ανθρώπους που την υποστηρίζουν και τη συντηρούν.

Είναι επίσης μια ευκαιρία για τους ανθρώπους να συναντηθούν μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο για αυτή τη χώρα. Δεν θέλει τίποτα να το επισκιάσει – και αυτό περιλαμβάνει τυχόν οικογενειακά ζητήματα».

Καθώς η χώρα ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 70 χρόνια της Ελίσάβετ στον θρόνο:

  • Οι Βρετανοί προβλέπεται ότι θα ξοδέψουν 3 δισεκατομμύρια λίρες κατά τη διάρκεια του Ιωβηλαίου Σαββατοκύριακου.
  • Υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν 16.000 street party σε όλη την Αγγλία.
  • οι ταξιδιώτες προειδοποιήθηκαν να περιμένουν μια εβδομάδα αναταραχής σε δρόμους, τρένα και αεροδρόμια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ