Αυτός ήταν ο πιο υπέρβαρος άνθρωπος στη γη: Ζύγιζε 635 κιλά, έχασε 400, πέθανε μόλις 41 ετών (φωτό & βίντεο)

Το βάρος του Minnoch συνέχισε να αυξάνεται σταθερά μέχρι τη νοσηλεία του τον Μάρτιο του 1978

Τα παγκόσμια ρεκόρ τείνουν να αλλάζουν με τα χρόνια, ωστόσο υπάρχει ένα που παραμένει σταθερό από το 1978. Πρόκειται για τον Jon Brower Minnoch, τον πιο βαρύ άνθρωπο που έχει ζήσει ποτέ.

Το βάρος του Minnoch παρουσίασε πολλές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της ζωής του. Όταν ήταν 12 ετών ζύγιζε σχεδόν 133 κιλά και μέχρι τα  22 του 230 κιλά. Το μέγιστο βάρος που έφτασε - και αυτό που του «χάρισε» το ρεκόρ - ήταν τα 635 κιλά.

Ποιος ήταν το Jon Brower Minnoch

Ο Minnoch γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1941 στο Bainbridge Island της Ουάσιγκτον. Λόγω της παχυσαρκίας του είχε δύσκολη παιδική ηλικία, αλλά και προβλήματα υγείας που τον ανάγκαζαν να μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία.

Το 1978 παντρεύτηκε την Jeannette Minnoch, μια  γυναίκα που ζύγιζε μόλις 50 κιλά.  Εξαιτίας αυτού μάλιστα «έσπασε» επίσης το ρεκόρ της μεγαλύτερης διαφοράς βάρους σε παντρεμένο ζευγάρι, αφού αυτός ήταν τόσο βαρύς και η γυναίκα του τόσο μικροκαμωμένη. Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδια.

Το βάρος του Minnoch συνέχισε να αυξάνεται σταθερά μέχρι τη νοσηλεία του τον Μάρτιο του 1978 σε ηλικία 36 ετών λόγω καρδιακής και αναπνευστικής ανεπάρκειας. 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (ꪜ) (@serhanbulkur)

Ο Minnoch διαγνώστηκε με τεράστιο γενικευμένο οίδημα, μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα συσσωρεύει περίσσεια εξωκυτταρικού υγρού. Κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, υπολογίστηκε από τον ενδοκρινολόγο Robert Schwartz ότι πρέπει να ζύγιζε πάνω από 1.400 λίβρες (635 κιλά) και μεγάλο μέρος της συνολικής σωματικής του μάζας ηταν κατακρατημένα υγρά.

Η μεταφορά για το Minnoch ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Χρειάστηκαν πάνω από δώδεκα πυροσβέστες και προσωπικό διάσωσης, καθώς και ένα ειδικά τροποποιημένο φορείο για να τον μεταφέρουν στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ.

Εκεί, τον έβαλαν σε δύο κρεβάτια που είχαν τοποθετηθεί δίπλα - δίπλα και χρειάστηκαν 13 άτομα για να τον κυλήσουν ώστε να γίνει η αλλαγή των σεντονιών

Ο Minnoch πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 28 μήνες κατά τους οποίος έκανε αυστηρή δίαιτα. Ζύγιζε 216 κιλά, έχοντας χάσει περίπου 924 lb (419 κιλά), τη μεγαλύτερη ανθρώπινη απώλεια βάρους που έχει καταγραφεί ποτέ.

Ωστόσο, εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, τον Οκτώβριο του 1981, αφού το βάρος του αυξήθηκε στα 432 κιλά.

Πέθανε 23 μήνες αργότερα, στις 10 Σεπτεμβρίου 1983, σε ηλικία 41 ετών. Τη στιγμή του θανάτου του, ζύγιζε 362 κιλά με Δείκτη Μάζας Σώματος 105,3.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ