Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Eικόνες θρίλερ στο Ρέθυμνο: Οι κάμπιες κατέλαβαν όλο το χωριό - H απειλή για κατοίκους & σπαρτά (φωτό / βίντεο)

Σε κατάσταση «πολιορκίας» βρίσκεται ένα ολόκληρο χωριό με τους κατοίκους να μην μπορούν πλέον μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τον «μαύρο» εχθρό, που τους επιτίθεται - Ζητούν την άμεση παρέμβαση της πολιτείας.

Μία απίστευτη οικολογική καταστροφή εξελίσσεται την τελευταία τριετία στους Κούμους Ρεθύμνου, καθώς κάμπιες έχουν θέσει σε «πολιορκία» το δάσος του χωριού, καταστρέφοντας αιωνόβια δένδρα, τα οποία θυμίζουν «νεκρή φύση».

Από τον περασμένο Απρίλιο όμως, η κατάσταση φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου, καθώς πέρα από τους δρύες και τα πρινάρια, οι κάμπιες «επιτέθηκαν» σε ελαιόδενδρα, αλλά ακόμα και στα ζώα των κατοίκων, ενώ συνεχίζοντας την καταστροφική τους πορεία φτάνουν στις αυλές των σπιτιών, απειλώντας και την δημόσια υγεία. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το neakriti.gr τα εκατομμύρια κάμπιες -που πολλαπλασιάζονται με ταχύτητα κατατρώνε αιωνόβια δένδρα, όπως δρύες και πρινάρια, ξεραίνοντάς τα, ενώ έχουν αρχίσει να «επιτίθενται» και σε ελαιόδενδρα. Όταν πλέον εξαφανίσουν κάθε ίχνος φυλλώματος, πέφτουν στην γη σχηματίζοντας ένα «μαύρο χαλί». Το πρόβλημα, λένε οι κάτοικοι, είναι γνωστό στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες όμως τόσο απλά δεν κάνουν τίποτα. 

Απειλούν και τους κατοίκους
Οι κάμπιες απειλούν όμως και τους κατοίκους, καθώς όσα μέτρα και να πάρουν πάντα κάποιες θα προσγειωθούν πάνω τους, προκαλώντας αλλεργίες και τρόμο στα μικρά παιδιά του συγκεκριμένου χωριού της Κρήτης

Το μαύρο αυτό έντομο πριν μεταμορφωθεί σε πεταλούδα απειλεί και τα ζώα της περιοχής, καθώς ο καρπός από τα δένδρα που αποτελεί τροφή για πρόβατα, εξαφανίζεται με τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τους κτηνοτρόφους. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ