Πώς φτιάχνετε μια γυαλιστερή κρούστα στο ψήσιμο -Πώς λαδώνουμε τις πίτες για να είναι χρυσές & λαχταριστές

Γυαλιστερή και τραγανή κρούστα στο ψήσιμο; Πώς λαδώνουμε τις πίτες για να είναι κατακόκκινες και λαχταριστές; Ακολουθούν όλες οι απαντήσεις.

Ειναι γνωστό ότι οι πίτες για να αποκτήσουν έντονο κόκκινο χρώμα, αλείφονται όχι μόνο με ένα αυγό ανακατεμένο με νερό, αλλά και με αλεύρι από μπιζέλι ή βρόμη αραιωμένο - επίσης - με νερό.  Για το ψήσιμο, υπάρχουν πολλά μέσα για να κάνουν την πίτα μας αισθητικά όμορφη, κατακόκκινο και γυαλιστερή. Σιρόπι, αποβουτυρωμένο γάλα, λιωμένο βούτυρο ή φυτικό λάδι είναι το ιδανικό άλειμμα για τις πίτες πριν μπουν στο φούρνο. 
Το μείγμα που θα ακολουθήσει κάποιος για να αλείψει το γλυκό ή το φαγητό του είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Αρκεί να εφαρμόζονται με πινέλο μαγειρικής ή  στη μοντέρνα εκδοχή με σπρέι.

Η πιο συνηθισμένη είναι η επάλειψη μιας πίτας ή ενός γλυκού με αυγό.

Είναι επίσης καλύτερο να αραιώνετε το αυγό με νερό σε αναλογία 1 μέρος αυγού προς 4 μέρη νερού. Χάρη στο αυγό, θα αποκτήσει το γλυκό ένα όμορφο χρυσό χρώμα κρούστας και μια ματ γυαλάδα. Αν προσθέσετε λιγότερο νερό - 1:1 κατά βάρος ή ακόμα λιγότερο, για παράδειγμα, ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας νερό σε 1 αυγό - θα πάρετε μια σκούρα κόκκινη, σχεδόν κατακόκκινη κρούστα. 

 Το ασπράδι του αυγού κάνει την κρούστα πιο τραγανή και ξερή.

Οι αναλογίες για το σωστό μείγμα επάλειψης:

  • 1 αυγό + μια πρέζα αλάτι + μια κουταλιά  φυτικό λάδι. Χτυπάμε το αυγό με το αλάτι μέχρι να αφρατέψει, ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε προσεκτικά το φυτικό λάδι, απλώνουμε με ένα πινέλο πριν το ψήσιμο. Δίνει μια χρυσή γυαλιστερή κρούστα.
  • 1αυγό με γάλα σε αναλογία 1:1. Για σκούρο χρυσαφί χρώμα και ματ γυαλάδα.
  • 20 γρ ζάχαρη + 1 αυγό + 70 ml γάλα. Ανακατεύουμε, απλώνουμε πριν το ψήσιμο σε λεπτή στρώση για ένα χάλκινο χρυσαφί χρώμα.
  • Κρόκος με γάλα σε ίσες αναλογίες. Εφαρμόστε πριν το ψήσιμο για μια χρυσή και γυαλιστερή κρούστα.
  • Κρόκος με κρέμα γάλακτος σε ίσες αναλογίες. Αποδεικνύεται μια γυαλιστερή καφέ κρούστα.
  • Κρόκος με νερό στην ίδια αναλογία. Η κρούστα είναι γυαλιστερή, σκούρο χρυσαφί ή ανοιχτό καφέ.
  • Ασπράδι αυγού. Δίνει μια ελαφριά τραγανή κρούστα.
  • Πρωτεΐνη με νερό. Ασπράδι αυγού αναμεμειγμένο με νερό σε ίσες ποσότητες, απλώνεται με πινέλο ή πασπαλίζεται στην επιφάνεια μπισκότων από μπουκάλι ψεκασμού για μια ελαφριά γυαλάδα της κρούστας.
  • Πρωτεΐνη με γάλα δίνει μια ελαφριά γυαλιστερή επιφάνεια.

Το ψωμί συνήθως δεν αλείφεται πριν το ψήσιμο, αλλά ραντίζεται με νερό ή ψημένη «κρέμα»: ψεκάστε το φούρνο με άφθονο νερό από ένα μπουκάλι ψεκασμού ή βάλτε ένα μπολ με βραστό νερό από την κάτω πλευρά. Στη συνέχεια η κρούστα βρέχεται με υδρατμούς και γίνεται κατακόκκινη και τραγανή. Επίσης, το ψωμί αλείφεται με διάλυμα αλευριού ή αμύλου σε νερό. Το λευκό διάλυμα προσθέτει λάμψη στα αρτοσκευάσματα.

Το κέικ αλείφεται με άπαχο γάλα, σύμφωνα με το chistinsky . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα σε σκόνη διαλυμένο σε νερό σε αναλογία 1 μέρος γάλακτος σε σκόνη προς 8 μέρη νερού. Στη σύγχρονη έκδοση, μπορεί να αντικατασταθεί με χωρίς λιπαρά. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ