Αγίου Πνεύματος στη Σαντορίνη - Θα δεις ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο

Η Σαντορίνη ή αλλιώς Θήρα, είναι το πιο διάσημο νησί του Αιγαίου πελάγους και των Κυκλάδων. 

Γεννήθηκε από την… καταστροφή. Το ηφαίστειο Κολούμπο βυθίστηκε, εκτονώνοντας τις δυνάμεις που κρατούσε στα σπλάχνα του, και άφησε πίσω του, όταν οι στάχτες κατακάθισαν, τον πιο όμορφο βράχο της Γης.

Τα στοιχεία της φύσης, η φωτιά, το νερό και ο αέρας συνωμότησαν για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό στον κόσμο σημείο συνάντησης για το γαλάζιο της θάλασσας και το μπλε του ουρανού. Η φύση είχε μεγάλα κέφια, την  ήμερα που το φως του ήλιου υποδέχθηκε τη Σαντορίνη.

Ένας τόπος ευλογημένος. Και εμείς οι τυχεροί που είμαστε κοντά του.

Η χαμένη Ατλαντίδα του Πλάτωνα, με την οποία έχει συνδεθεί, μπορεί να μη βρεθεί ποτέ, αλλά η Σαντορίνη υπάρχει και είναι ένας προορισμός που όλοι πρέπει να επισκεφθούν μια φορά στη ζωή τους. Δεν υπάρχει τουριστικός οδηγός πάνω στον πλανήτη που να μη συμφωνεί σε αυτό.

Στη μια πλευρά το Ακρωτήρι, στην άλλη η Οία και στη μέση τα Φηρά. Φηροστεφάνι, Ημεροβίγλι, Σκάρος.

Με τα υπόσκαφα σπίτια, που δεν μπορείς να καταλάβεις αν κατεβαίνουν ή ανεβαίνουν τον κάθετο βράχο, απ’ όπου μπορεί κανείς να αγγίξει τον ήλιο. Και να απολαύσει στο τέλος κάθε ημέρας τη μυσταγωγία του ηλιοβασιλέματος, αναφέρει το manesistravel.

Η ανάβαση με γαϊδουράκι από το παλιό λιμάνι, το Αθηνιό, είναι εμπειρία ζωής. Ειδικά όταν τύχει κάποιο άλλο «καραβάνι» να κατεβαίνει, η αδρεναλίνη ανεβαίνει και οι συγκινήσεις ξεκινούν.

Κριθάρι, ντοματάκι Σαντορίνης, η ξακουστή φάβα και εκλεκτές ποικιλίες κρασιού αποτελούν τα βασικά συστατικά που απογειώνουν τις γεύσεις και αφυπνίζουν τις αισθήσεις των επισκεπτών.

manessistravel

4 ημέρες / 3 νύχτες

από465 €/ ανά άτομο

4 μέρες αεροπορικώς σε Σαντορίνη - Προφήτης Ηλίας - Πύργος. Διαμονή στο ξενοδοχείο SPLENDOUR RESORT 5*  ή στο LOUCAS CALDERA VIEW με πρωινό καθημερινά.

Δείτε εδώ περισσότερα για το πακέτο

manessistravel

manessistravel

Πρόγραμμα εκδρομής

  • 1η ΜΕΡΑ

    Αθήνα - Σαντορίνη

    Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος όπου ακολουθεί η πτήση μας ώρα 10.00 με άφιξη στη Σαντορίνη στις 10.55. Μεταφορά και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία - περιήγηση στο κέντρο του νησιού, τα Φηρά . Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

  • 2η ΜΕΡΑ

    Προϊστορικό Ακρωτήρι - Προφήτης Ηλίας - Πύργος

    Πρωινό στο ξενοδοχείο, και ακολουθεί εκδρομή όπου θα επισκεφθούμε τον Προφήτη Ηλία , τον παραδοσιακό οικισμό Πύργος και τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι και την παραλία της Περίσσας . Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο οινοποιείο Santo Wine κα ι θα δοκιμάσουμε τα μοναδικά κρασιά του συνεταιρισμού. Το απόγευμα προαιρετική επίσκεψη στην Οία , όπου Θα απολαύσουμε τις βόλτες μας στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και στα καλντερίμια. Το ηλιοβασίλεμα θα μας μείνει αξέχαστο από το έντονο κόκκινο - πορτοκαλί χρώμα του ουρανού . Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

  • 3η ΜΕΡΑ

    Προαιρετική κρουαζιέρα στην Παλιά και Νέα Καμένη

    Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση 09.30 για την προαιρετική κρουαζιέρα στην Παλιά και Νέα Καμένη . Θα φτάσουμε στο ηφαίστειο με εκδρομικά καΐκια και θα δούμε τον κρατήρα του ηφαιστείου, από όπου βγαίνουν θειάφι και ζεστός αέρας. Επιστροφή το μεσημέρι στην Σαντορίνη Διανυκτέρευση.

  • 4ηΜΕΡΑ

    Σαντορίνη - Αθήνα

    Πρωινό στο ξενοδοχείο , ελεύθερη ημέρα και αναχώρηση ώρα 15.30 για το αεροδρόμιο όπου ακολουθεί η πτήση στις 17.55 για Αθήνα.

ΠΤΗΣΕΙΣ SKY EXPRESS :
Παρ 10/06/2022 πτήση GQ 344 ΑΘΗΝΑ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (10.30-11.25)
Δευτ. 13/06/2022 πτήση GQ 353 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΑΘΗΝΑ (17.55-18.50)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ