Γιάννης Λουκάκος: Αυτή είναι η all time classic συνταγή για club sandwich

Κλασικός συνδυασμός είναι οι τηγανητές πατάτες ή τα τσιπς. Εμείς προτείνουμε να το συνδυάσετε με τηγανητά κρεμμύδια.  

ΥΛΙΚΑ
Για το σάντουιτς

  • 6 φέτες ψωμί του τοστ
  • 30 γρ. γαλλική σαλάτα
  • 30 γρ. τυρί τσένταρ, σε φέτες
  • 40 γρ. ζαμπόν, σε φέτες
  • 50 γρ. ντομάτα, σε φέτες
  • 20 γρ. μπέικον, σε φέτες
  • 30 γρ. μαγιονέζα
  • 10 γρ. αγγούρι τουρσί
  • 80 γρ. στήθος κοτόπουλο, μαγειρεμένο

Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σάντουιτς

Βάζουμε το μπέικον σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τοποθετούμε δεύτερη λαδόκολλα από πάνω και σκεπάζουμε με ένα ταψί. Ψήνουμε στους 160°C μέχρι να γίνει τραγανό. Φρυγανίζουμε το ψωμί. Απλώνουμε τρία ψωμιά και αλείφουμε με μαγιονέζα.

Τοποθετούμε την πρώτη φέτα ψωμί με τη στρώση μαγιονέζας προς τα επάνω και βάζουμε ένα φύλλο γαλλική σαλάτα, το μαγειρεμένο κοτόπουλο, το μπέικον και μια φέτα ντομάτα. Καλύπτουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμί του τοστ με τη μαγιονέζα προς τα επάνω. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τη γαλλική σαλάτα, το ζαμπόν, τη ντομάτα, το τυρί τσένταρ και το αγγούρι τουρσί και σκεπάζουμε με την τρίτη φέτα ψωμιού. Βάζουμε οδοντογλυφίδες στο κέντρο κάθε πλευράς του σάντουιτς και κόβουμε διαγώνια με ένα μαχαίρι, ώστε να σχηματιστούν 4 τρίγωνα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο σάντουιτς.

 
Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ