Ο πρίγκιπας Ιωακείμ της Δανίας γιορτάζει 14 χρόνια γάμου με την δεύτερη σύζυγό του πριγκίπισσα Μαρία (φωτό & βίντεο)

Η λαμπερή τελετή

Την 14η επέτειο του γάμου τους γιορτάζουν σήμερα 24 Μαίου ο πρίγκιπας Ιωακείμ (Joachim) και η πριγκίπισσα Μαρία (Marie) της Δανίας.

Η τελετή έγινε το 2008, ανήμερα της 73ης επετείου γάμου των παππούδων του royal - βασιλιά Frederik και βασίλισσας Ingrid της Δανίας - στην εκκλησία Møgeltønder που βρίσκεται κοντά στο Κάστρο Schackenborg.

Το νυφικό της Marie σχεδιάστηκε από τον ισπανοϊταλικό οίκο μόδας Arasa Morelli και το έραψε μια Δανή που εργαζόταν για την εταιρεία. Το ζεύγος έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον πρίγκιπα Henrik (γεννημένος το 2009) και την πριγκίπισσα Athena (Αθηνά), η  οποία ήρθε στον κόσμο το 2012.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DNARoyals (@dnaroyals)

 

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι αυτός ήταν ο δεύτερος γάμος για τον πρίγκιπα ο οποίος τον Νοέμβριο του 1995 είχε ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την Αλεξάνδρα Χριστίνα Μάνλεϊ, η οποία είχε κινεζική, τσεχική και αυστριακή καταγωγή.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DNARoyals (@dnaroyals)

 

Ωστόσο το 2004 ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους και πήραν τελικά διαζύγιο το 2005. Η Αλεξάνδρα ξαναπαντρεύτηκε, έπειτα, και έτσι έχασε τον τίτλο της πριγκίπισσας της Δανίας.  Με τον Ιωακείωμ απέκτησαν δύο παιδιά: Τον πρίγκιπα Νικόλαο (Nikolai) το 1999 και τον πρίγκιπα Φέλιξ (Felix) το 2002.

 

 

 

 

Πάμε να δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά πιο είναι το royal ζευγάρι που γιορτάζει σήμερα την αγάπη του.

Ο πρίγκιπας Ιωακείμ της Δανίας

Ο Πρίγκιπας Ιωακείμ της Δανίας (Prins Joachim til Danmark, 7 Ιουνίου 1969) είναι ο νεότερος γιος της βασίλισσας Μαργαρίτας Β΄ και του πρίγκιπα Ερρίκου. Βρίσκεται στην έκτη θέση της γραμμής διαδοχής για το θρόνο της Δανίας.

Γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου 1969 στην Κοπεγχάγη. Βαπτίστηκε στις 15 Ιουλίου 1969 στον καθεδρικό ναό του Ώρχους, με ανάδοχους το θείο του Ζαν Μπατίστ ντε Λαμπόρντ ντε Μονπεζά, τη θεία του Βενεδίκτη της Δανίας και η Πριγκίπισσα Χριστίνα της Σουηδίας.

 

 

 

 

Η μητρική γλώσσα του Ιωακείμ είναι τα δανικά, όμως μιλάει, επίσης, γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά. Κατοικεί στο Κάστρο Σάκενμποργκ στην Γιουτλάνδη.

Παρακολούθησε μαθήματα από το 1974 έως το 1976 στα Ανάκτορα Αμάλιενμποργκ και, στη συνέχεια, από το 1976 έως το 1982 στο σχολείο Κρεμπς της Κοπεγχάγης. Κατά την περίοδο 1982-1983 ο πρίγκιπας ήταν οικότροφος στο Εκόλ ντε Ρος (École des Roches) στη Νορμανδία της Γαλλίας. Το 1986 αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αρεγκόρντ.

 

 

Τα έτη 1991-1993 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην αγροτική οικονομία στο νησί Φέλστερ.

Ο Ιωακείμ ξεκίνησε τη στρατιωτική του εκπαίδευση το 1987 ως νεοσύλλεκτος στο Βασιλικό Σύνταγμα. Το 1988 έγινε λοχίας, και ένα χρόνο αργότερα, έφεδρος ανθυπολοχαγός. Υπηρέτησε ως διοικητής διμοιρίας από το 1989 έως το 1990. Το 1990 ανήλθε στο αξίωμα του έφεδρου υπολοχαγού του αποθεματικού και το 1992 σε αυτό του έφεδρου λοχαγού. Μετά τον διορισμό στο βαθμό του έφεδρου ταγματάρχη, το 2005, ο πρίγκιπας παραμένει σε εφεδρεία.

Η πριγκίπισσα Μαρία της Δανίας

Η πριγκίπισσα Μαρία της Δανίας (Μαρία Αγαθή Οντίλ Καβαλιέ - Marie Agathe Odile Cavallier) γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1976 στο Παρίσι.  Είναι η μοναδική κόρη του Αλέν Καβαλιέ και της Φραγκίσκης Γκρασιό.

 Μετακόμισε στη Γενεύη της Ελβετίας με τη μητέρα της μετά το διαζύγιο των γονιών της. Έχει δυο μεγαλύτερα ετεροθαλή αδέλφια τον Μπέντζαμιν και τον Γκρεγκορί Γκραντέ και δύο μικρότερα αδέλφια τον Σαρλ και τον Εντουάρντ Καβαλιέ.

 

 

 

 

Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά και Ιταλικά. Ενώ την στιγμή που ανακοινώθηκε ο γάμος της με τον πρίγκιπα Ιωακείμ έκανε μαθήματα για να μάθει τα Δανέζικα.

Η Μαρία ήρθε για πρώτη φορά στα φώτα της δημοσιότητας από τις ιδιωτικές διακοπές στην Αβινιόν της Γαλλίας με τον πρίγκιπα Ιωακείμ τον Αύγουστο του 2005. Μαζί γιόρτασαν το νέο έτος του 2007 παρέα με την πρώην σύζυγό του Αλεξάνδρα και τους γιους του Νικόλαο και Φέλιξ, καθώς και με στενούς φίλους.

 

 

 

 

Τον Ιανουάριο του 2007, η Μαρία συνόδευσε τον πρίγκιπα Ιωακείμ και τα παιδιά του σε διακοπές σκι στην Ελβετία. Την ίδια χρονιά η Μαρία εντάχθηκε στην βασιλική οικογένεια για το Πάσχα στο Παλάτι Μαρσελίσμποργκ, όπου συναντήθηκε για πρώτη φορά με τη μητέρα του Ιωακείμ, βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄.  Η Μαρία πραγματοποίησε όλο και περισσότερες επισκέψεις τα σαββατοκύριακα από τη Γενεύη στη Δανία το 2007.

Μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα η Μαρία πήρε τον τίτλο Πριγκίπισσα της Δανίας, Κόμισσα του Μονπεζά. Η Μαρία ήταν Γαλλίδα πολίτης και μέλος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με το γάμο έγινε Δανή πολίτης και μέλος της Ευαγγελικής-Λουθηρανικής Εκκλησίας της Δανίας.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ