Ινδή μητέρα έζησε 36 χρόνια ως «άντρας» για να μεγαλώσει μόνη την κόρη της - Οι παρενοχλήσεις, ο χαμός του συζύγου (βίντεο)

Αντιμετώπισε δυσκολίες μέσα σε μια πατριαρχική κοινωνία

Μια 57χρονη γυναίκα ισχυρίζεται ότι πέρασε 36 χρόνια παριστάνοντας πώς είναι άντρας για να καταφέρει «να μεγαλώσει την μοναχοκόρη της μέσα σε μια πατριαρχική κοινωνία».

Η S Petchiammal που καταγέται από το χωριό Kattunayakanpatti, το οποίο βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από την ινδιοκή πόλη Thoothukudi, είπε ότι έπρεπε να γίνει «Muthu» μετά τον ξαφνικό θάνατο του συζύγου της.

Μιλώντας πρόσφατα στο The New Indian Express η Petchiammal ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχασα τον σύζυγό μου Siva μόλις 15 ημέρες μετά τον γάμο. Τότε ήμουν μόλις 20 ετών και σύντομα γέννησα την Shanmugasundari.

Αποφάσισα να μην παντρευτώ ξανά. Αλλά το να μεγαλώσεις ένα παιδί μόνη αποδείχτηκε δύσκολο. Εργάστηκα σε εργοτάξια και ξενοδοχεία, αλλά υπέστη παρενόχληση σε όλα αυτά τα μέρη».

Αντιμετωπίζοντας παρενοχλήσεις και σεξουαλικούς χλευασμούς, η Petchiammal πήγε στον ναό Tiruchentur Murugan, πέταξε τα γυναικεία της ρούχα, έβαλε ανδρικά και ξαναβαφτίστηκε ως Muthu.

 «Εγκατασταθήκαμε στο Kattunayakkanpatti πριν από περισσότερα από 20 χρόνια. Μόνο οι στενοί μου συγγενείς στο σπίτι και η κόρη μου γνώριζαν ότι είμαι γυναίκα» πρόσθεσε η 57χρονη μητέρα.

Αν και η κόρη της είναι τώρα παντρεμένη, η Petchiammal δεν είναι έτοιμη να αλλάξει το ντύσιμό της. «Αυτή η ταυτότητα εξασφάλισε μια ασφαλή ζωή για την κόρη μου. Θα παραμείνω Muthu μέχρι να πεθάνω», είπε η 57χρονη, η οποία πριν από ένα χρόνο απέκτησε μια κάρτα εργασίας MGNREGS με γυναικεία ταυτότητα.

Η κάρτα Aadhaar, το δελτίο μερίσματος και η ταυτότητα ψήφου της την δείχνουν ως άντρα.

«Δεν έχω σπίτι ούτε έχω οικονομίες. Δεν μπορώ να κάνω αίτηση για πιστοποιητικό χηρείας επίσης. Επειδή είμαι πολύ μεγάλη για να εργαστώ, ζητώ από την κυβέρνηση να μου προσφέρει κάποια χρηματική βοήθεια», πρόσθεσε η γυναίκα.

 

 

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ