Ευλογιά των πιθήκων: Καρέ - καρέ η μεταφορά του ύποπτου κρούσματος από την Κεφαλονιά - μέσα σε ειδική κάψουλα (φωτό)

Το ιατρικό προσωπικό φόρεσε τις ειδικές στολές

Λίγο μετά τις 23.00, το βράδυ του Σαββάτου, προσγειώθηκε το C-130 της Πολεμικής Αερόποριας στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς για να παραλάβει το ζευγάρι των Βρετανών τουριστών που διαγνώσθηκαν με συμπτώματα που παραπέμπουν στην ευλογια των πιθήκων.

Το ιατρικό προσωπικό φόρεσε τις ειδικές στολές και παρέλαβε τους δυο ασθενείς οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμενες κάψουλες μεταφοράς, και απομόνωσης , EpiShuttle που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά τη μεταφορά του ασθενούς.

Μαζί με τους δυο Βρετανούς έγινε και διακομιδή Καρδιολογικού περιστατικού συμπολίτη που ήταν επείγον να διακομισθεί σε εξιδικευμενο νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο ασθενής που παρουσιάζει συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων είναι Ρουμανικής εθνικότητας ο οποίος μένει στην Ελλάδα αλλά το τελευταίο διάστημα ζει στο Λονδίνο, σύμφωνα με το kefaloniapress.gr.

Από το Λονδίνο ήρθε για διακοπές στην Κεφαλονιά μαζί με τη φίλη του. Να σημειώσουμε ότι η φίλη του ειναι ασυμπτωματική, σύμφωνα με πληροφορίες ενώ ο ασθενής έχει σταθερή κατάσταση υγείας.

 

 

Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΤΤΙΚΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ των Αθηνών όπου τους παρέλαβε το επιτελείο του κ. Τσιόδρα, καθώς ο καθηγητής τέθηκε επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων που θα ασχοληθούν με το πρώτο περιστατικό της νόσου που εμφανίστηκε στην Ελλάδα σε τουρίστες της Κεφαλονιάς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ